آسیب شناسی اجتماعی و روانی افزایش اوباش گری: عوامل و ارائه ی راه کارها
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهش های نوین در روان شناسی و علوم رفتاری
- کد COI اختصاصی: PBSCO03_133
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 398
نویسندگان
استادیار گروه جامعه شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آزادشهر، گلستان، ایران
مربی گروه تکنولوژی و مهندسی چوب دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آزادشهر، گلستان، ایران
دانشجوی دکتری جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آزادشهر، گلستان، ایران
چکیده
یکی از مهم ترین مسایل اجتماعی که به طور مستقیم نظم و امنیت در جامعه را تحت الشعاع قرار می دهد. بروز پدیده ی اوباش گری است. برهمین اساس، هدف اصلی پژوهش حاضر، شناخت عوامل جامعه شناختی و روان شناختی موثر برپدیده ی آوباش گری و ارائه برنامه های پیشگیرانه بود. روش تحقیق از نوع پیمایشی و گرداوری داده ها به وسیله ی پرسشنامه ی محقق ساخته و ا ستاندارد انجام شد. جامعه ی آماری پژوهش حاضر شامل دو گروه اوباش گرو عادی بودند. تعداد جامعه ی گروه اوباش گر، ۱۵۹ نفر از افرادی بودند که مرتکب سرقت مسلحانه و سرقت مقرون به آزار، نزاع های جمعی، تهدید، ارعاب، قلدرمابی و قدرت نمایی در فضای مجازی و حقیقی و تیراندازی قطعی شده بود و درشش ماهه ی نخست ۱۴۰۱ در زندان شهرستان گرگان نگهداری می شدند و کلیه ی این افراد مورد مطالعه قرار گرفتند.گروه عادی نیز متشکل از ۱۵۹ نفر از روستاییان و شهروندان عادی شهرستان گرگان بود که از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. متغیرهای پدر مجرم و والدین آسیب دیده، دوستان مجرم و آسیب دیده، منطقه ای سکونت، فقر مالی خانواده، نظارت خانوادگی، ضعف در مهارت خودکنترلی و احساس محرومیت نسبی بر بروزاوباش گری موثر بودند و عزت نفس تاثیر معناداری بر ارتکاب اوباشگری نداشت. بر اساس نتایج پژوهش حاضر،گروه های اولیه و غیررسمی از جمله خانواده، دوستان و محله در بروز اوباش گری مهم ترین نقش را دارند و برنامه هایپیش گیرانه باید روی این مولفه ها متمرکز باشد.کلیدواژه ها
اوباش گری، خانواده، دوستان، احساس محرومیت نسبیمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر بخشی آموزش غنی سازی روابط زوجین در کاهش مشکلات زناشویی زوجین شهر بوشهر
- نقش عوامل اجتماعی، ورزش، و هنر در بازتوانی زنان مطلقه قربانی خشونت خانگی و اعتیاد
- خودتنظیمی در بزرگسالان مبتلا به اختلال انفجاری متناوب و سابقه اقدام به خودکشی یک مرور نظام مند
- آسیبهای اجتماعی و آموزشی در نظام آموزشی و روش های پیش بینی و پیشگیری
- نظامهای آموزشی و مدیریت آسیبهای اجتماعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.