بررسی رابطه استرس ادراک شده با سکوت سازمانی: نقش میانجی هوش عاطفی (مورد مطالعه: سازمان تامین اجتماعی خراسان شمالی)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهش های نوین در روان شناسی و علوم رفتاری
- کد COI اختصاصی: PBSCO03_058
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 206
نویسندگان
استادیار گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، بجنورد، ایران
دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، بجنورد، ایران
چکیده
در سال های اخیر با وجود تحولاتی که در بخش دولتی رخ داده، همچنان بهره وری پایین سازمان های دولتی دغدغهاصلی خط مشی گذاران کشور است. سکوت کارکنان نسبت به سرنوشت و برنامه های سازمان و عدم درک و تفاهم موثربین کارکنان و مدیریت، زنگ خطری برای کاهش عملکرد سازمانی است که در سطح کلان تر به جامعه آسیب میرساند. لذا هدف از این پژوهش، بررسی رابطه استرس ادراک شده با سکوت سازمانی با نقش میانجی هوش عاطفی کارکنان سازمان تامین اجتماعی خراسان شمالی است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روشنیز توصیفی - پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان سازمان تامین اجتماعی خراسان شمالی تشکیلدادند که تعداد ۱۲۰ نفر با استفاده از فرمول کوکران به عنوان نمونه آماری انتخاب گردیدند. روش نمونه گیری تصادفیساده بود. اطلاعات موردنیاز در بخش نظری از طریق مطالعات کتابخانه ای و داده های موردنیاز در جهت آزمونفرضیه های تحقیق از طریق توزیع پرسش نامه استرس ادرک شده پرز و لینارز (۲۰۱۹) و سکوت سازمانی آلدواد وهمکاران (۲۰۱۹) هوش عاطفی پوپوویسی و میهای و مورارو (۲۰۱۹)، رودریگز و ماچادو (۲۰۱۹) جمع اوریگردید. روایی پرسش نامه ها با روش روایی صوری و پایایی آنها از ضریب الفای کرونباخ تایید گردید. برای آزمودن مدلتحفیق و تحزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار ایموس ۲۴ استفاده و به روش معادلات ساختاری انجام شده است. نتایجپژوهش حاکی از آن است که بین استرس ادراک شده و سکوت سازمانی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بیناسترس دراک شده و هوش عاطفی رابطه معکوس و معناداری وجود دارد. بین هوش عاطفی و سکوت سازمانی رابطهمعکوس و معناداری وجود دارد. هوش عاطفی نقش واسطه ای در رابطه استرس ادراک شده با سکوت سازمانی دارد.کلیدواژه ها
استرس ادراک شده، سکوت سازمانی، هوش هیجانیمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر بخشی آموزش غنی سازی روابط زوجین در کاهش مشکلات زناشویی زوجین شهر بوشهر
- نقش عوامل اجتماعی، ورزش، و هنر در بازتوانی زنان مطلقه قربانی خشونت خانگی و اعتیاد
- خودتنظیمی در بزرگسالان مبتلا به اختلال انفجاری متناوب و سابقه اقدام به خودکشی یک مرور نظام مند
- آسیبهای اجتماعی و آموزشی در نظام آموزشی و روش های پیش بینی و پیشگیری
- نظامهای آموزشی و مدیریت آسیبهای اجتماعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.