بررسی اثرپذیری تجربه حسابرسان بر نوع رویه های موثر حسابداری (شرکت غیردولتی تهران)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات اقتصاد، مدیریت مالی و حسابداری، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_EMA-9-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 33
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه عزیزی

کارشناسی ارشد رشته حسابداری، دانشگاه بین المللی امام رضا، مشهد، ایران

چکیده

مقاله حاضر به بررسی اثرپذیری تجربه حسابرسان بر نوع رویه های موثر حسابداری می پردازد. در این مقاله، نوع رویه های موثر حسابداری به عنوان یک عامل موثر در کیفیت گزارش گیری مالی شناخته شده است. هدف اصلی این تحقیق، بررسی تاثیر تجربه حسابرسان بر نوع روش های استفاده شده در فعالیت های حسابداری است. برای این منظور، پژوهشگران از روش تحقیق کمی استفاده کرده اند و داده ها را با استفاده از پرسشنامه جمع آوری کرده اند. نمونه مورد بحث در این تحقیق شامل ۱۰۰ نفر از حسابرسان حاضر در چند شعبه بزرگ گروه حسابداری بود. سپس، داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل عاملی تجزیه وتحلیل شدند. کلمه حسابرس بیشتر مواقع با کلمه مستقل همراه و تزیین می شود. به این مفهوم که شخصی که کار حسابرسی صاحب کار را می پذیرد، از سازمان موردنظر مستقل است و هیچ گونه منفعت مستقیم و یا غیرمستقیمی که بتواند بر اظهارنظر وی تاثیر بگذارد، ندارد. پس این انتظار وجود دارد که حسابرسان به شایستگی و درستکاری در حرفه خود عمل کنند، به ویژه از آن ها انتظار می رود که در انجام این کار اجازه ندهند که قضاوت ها و تصمیم گیری هایشان زیر نفوذ و تاثیر مدیریت صاحب کار قرار گیرد. از سوی دیگر، رفتارگرایان از دیرباز اثر تجربه را بر تصمیم به ویژه در رشته های تخصصی، نظیر حسابرسی، موردتوجه قرار داده اند. در پایان نتایج حاصل از پرسشنامه های تحقیق به کمک آزمون تی تک نمونه ای مورد تحلیل قرار گرفته و نتایج نشان داد که بین استقلال و تجربه حسابرسان با نوع رویه های حسابداری مورد استفاده واحد مورد رسیدگی ارتباط معناداری وجود دارد. نتایج نشان داد که تجربه حسابرسان تاثیر معنی داری بر نوع رویه های موثر حسابداری دارد. به عبارت دیگر، حسابرسان با سابقه کار بیشتر، در استفاده از روش های موثرتر در فعالیت های حسابداری ماهرتر هستند. این نتایج نشان می دهند که تجربه حسابرسان در انجام فعالیت های حسابداری، بهبود قابل توجه در کیفیت گزارش گیری مالی و صحت اطلاعات مالی شرکت ها به همراه دارد.

کلیدواژه ها

استقلال حسابرسان، تجربه حسابرسان، رویه های حسابداری، رویه های موثر حسابداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.