علیرضا خاکپور دکتری حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاداسلامی نراق، مرکزی،ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات علوم سیاسی، حقوق و فقه، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PSLJ-9-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 45
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رقیه شاهرخ فر

دانشجوی کارشناسی موسسه آموزش عالی زند شیراز

چکیده

اصل آزادی در قراردادها که با عنوان اصل آزادی قراردادی نامیده و شناخته می شود به داوری بین المللی متکی و وابسته است و در حل و فصل مناقشات و اختلافات خصوصی افراد مورد توجه و استفاده قرار می گیرد. برای داوری در این اختلافات محدودیت هایی وجود دارد و داوران نمی توانند از این محدودیت ها عدول نمایند. طبیعی است که عدول از این محدودیت ها باعث بطلان آراء صادر شده می شود و این خود موجب دردسرهایی در این زمینه ها می شود. یکی از این موارد که در داوری بین المللی دارای اهمیت است تابعیت داور است. البته در در بند یک ماده یازده قانون نمونه آنسیترال صراحتا قید شده است که هیچ شخصی به دلیل تابعیت خود از تصدی به عنوان داور محروم نخواهد شد، مگر طرفین به نحو دیگری توافق کرده باشند. اما در قانون داوری تجاری بین الملل ایران که الگوبرداری روشن و مصرحی از قانون نمونه آنسیترال انجام داده است این مهم لحاظ نشده و تابعیت افراد مورد ایراد واقع شده است بنابراین رجوع به قانون داوری تجاری بین المللی ایران نیز از اهمیت والایی در این مداقه علمی برخوردار است. این پژوهش توصیفی تحلیلی بوده و بر مبانی کتابخانه ای استوار است.

کلیدواژه ها

داوری تجاری، قانون نمونه آنسیترال، داور، تابعیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.