ارزیابی آزمایشگاهی تاثیر الیاف کولار در بهبود خصوصیات مقاومتی و نفوذپذیری بتن های حاوی نانوسیلیس

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: مهندسی آبیاری و آب ایران، دوره: 14، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_WATER-14-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 28
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صابر پیروتی

گروه مهندسی عمران، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران

کمال رحمانی

گروه مهندسی عمران، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران.

چکیده

یکی از ویژگی های بتن به عنوان یک ماده ترد، مقاومت کششی پایین و شکننده بودن آن است، بنابراین برای استفاده به عنوان اساسی ترین مصالح ساختمانی، نیاز به تقویت دارد. در بتن تقویت شده الیافی، هزاران الیاف کوچک در طول اختلاط به طور تصادفی در بتن پراکنده و توزیع می شوند، بنابراین خواص بتن را در تمام جهات بهبود می بخشند. در این تحقیق هدف بررسی نقش الیاف کولار در بهبود مقاومت فشاری، کششی و نفوذپذیری بتن نانوسیلیسی می باشد. نمونه های بتنی ساخته شده دارای ۴ درصد نانوسیلیس و نسبت آب به سیمان در این طرح برابر ۰.۳۲ بوده و مقدار الیاف کولار ۰، ۰.۱۰، ۰.۲۰، ۰.۳۰ و ۰.۴۰ درصد حجمی بتن مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج آزمایش مقاومت فشاری نشان می دهد که در این آزمایشات با افزودن ۰.۱۰ درصد الیاف (درصد بهینه)، مقاومت فشاری در سنین ۷، ۲۸ و ۹۰ روزه بترتیب به میزان ۲۸، ۲۴ و ۲۳ درصد بهبود می یابد. از نتایج آزمایشات مقاومت کششی مشخص شد که با اضافه کردن ۰.۳۰ درصد الیاف (درصد بهینه)، مقاومت کششی نمونه ها به میزان ۶۴ درصد افزایش نشان می دهد. آزمایش نفوذپذیری به روش عمق نفوذ (Penetration Method) انجام گرفت، که در نمونه های حاوی ۰.۲۰ درصد الیاف (درصد بهینه)، میزان نفوذپذیری آب ۳۰ درصد بهبود نشان داد.

کلیدواژه ها

مقاومت فشاری, مقاومت کششی, نفوذپذیری, الیاف کولار, نانوسیلیس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.