بررسی اثر عدم تقارن اطلاعاتی بر رابطه بین مالیات جسورانه و کیفیت سود

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تحقیقات کاربردی در علوم مدیریت و حسابداری نوین
  • کد COI اختصاصی: CONFKAR02_213
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین عامری

استادیار ، حسابداری، دانشگاه مازندران، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، بابلسر، ایران.

مریم شکری

کارشناسی ارشد حسابداری، دانشکده حسابداری ، دانشگاه آزاد ، شاهرود، ایران .

چکیده

مالیات یکی از عوامل مهم در بسیاری از تصمیمات مالی شرکت ها است. شرکت ها به منظور کاهش بدهی مالیاتی با انواع برنامه ریزی مالیاتی سروکار دارند. برنامه ریزی مالیاتی از طریق صرفه جویی مالیاتی، ارزش شرکت را افزایش می دهد اما اگر این برنامه ریزی بیش از حد جسورانه باشد موجب افزایش ابهام محیط اطلاعاتی و به تبع ممکن است به نزول شرکت منجر شود و این موضوع منجر به ارتباط غیر موثر با ذی نفعان شرکت می شود و در این شرایط مشکلات ناشی از کاهش کیفیت سود بیشتر خودنمایی می کند. از طرفی عدم تقارن اطلاعاتی بواسطه خطر اخلاقی و انتخاب نامطلوب بر ابهام محیط اطلاعاتی افزوده بنابراین می تواند باعث تشدید رابطه میان مالیات جسورانه و کیفیت سود شود. از این رو ، این پژوهش درصدد است اثر تعدیل کننده عدم تقارن اطلاعاتی را بر رابطه ی بین مالیات جسورانه و کیفیت سود را مورد بررسی قرار دهد. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشند . تعداد ۷۰۰ سال شرکت طی دوره ی زمانی - ۱۳۹۷ - ۱۴۰۱ مورد بررسی قرار گرفته اند. از روش تجزیه و تحلیل داده های ترکیبی و رگرسیون خطی چند متغیره استفاده گردید. نتایج پژوهش حاکی از آن است که بین مالیات جسورانه و کیفیت سود رابطه منفی و معناداری وجود دارد. علاوه بر این یافته ها بیانگر این است که عدم تقارن اطلاعاتی به عنوان متغیرهای تعدیل گر رابطه میان مالیات جسورانه و کیفیت سود را تشدید می نماید.

کلیدواژه ها

مالیات جسورانه کیفیت سود عدم تقارن اطلاعاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.