رویکردی ساختاری به پیش آینده ای پنهان سازی دانش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تحقیقات کاربردی در علوم مدیریت و حسابداری نوین
  • کد COI اختصاصی: CONFKAR02_191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر ویسمرادی

استادیار گروه مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

عبدالمجید محمدی

استادیار گروه مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی عوامل موثر بر پنهان سازی دانش در بانکهای دولتی شهر سراوان انجام شده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر شیوه اجراء، توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری این پژوهش کارکنان بانک های دولتی شهر سراوان در سال ۱۴۰۱ بوده است که شامل ۲۱۶ نفر بوده است. از میان آنها بر اساس جدول مورگان تعداد ۱۳۶ نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بود. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه های استاندارد بودند. جهت تایید روایی ابزارهای پژوهش از روایی صوری و محتوا استفاده شد و روایی پرسشنامه ها مورد تایید قرار گرفت. بده منظور تحلیل داده ها از تکنیک معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار آماری AMOS و Spss استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که سبک رهبری و طراحی سازمانی و کاربردهای مدیریت منابع انسانی و عدالت سازمانی و محیط کار رقابتی بر پنهان سازی دانش تاثیر مستقیم منفی و معندادار دارند. همچنین عدالت سازمانی در تاثیرگذاری سبک رهبری و طراحی سازمان و کاربردهای مدیریت منابع انسانی بر پنهان سازی دانش نقش میانجی دارد. یافته دیگر اینکه محیط کار رقابتی در تاثیرگذاری سبک رهبری و طراحی سازمان و کاربردهای مدیریت منابع انسانی بر پنهان سازی دانش نقش میانجی دارد. نتایج پژوهش نشان داد که مدیران لازم است با طراحی مناسب سازمانی و بکارگیری سبک رهبری مناسب و بکارگیری کاربردهای مدیریت منابع انسانی از جمله استخدام، انگیزش و حتی آموزش کارکنان در فضای عادلانه در سازمان و سطح قابل قبول از رقابت سدازمانی، می بایست بر کاهش پنهانسازی دانشتاثیر بگذارند.

کلیدواژه ها

سبک رهبری، طراحی سازمانی، کاربردهای مدیریت منابع انسانی، عدالت سازمانی، محیط کار رقابتی، پنهان سازی دانش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.