بررسی دلایل اهمیت، مزایا، معایب و راهکارهای بودجه بندی عملیاتی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تحقیقات کاربردی در علوم مدیریت و حسابداری نوین
  • کد COI اختصاصی: CONFKAR02_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نمازیان

استادیار حسابداری، گروه حسابداری، واحد رفسنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، رفسنجان، ایران

فاطمه کاظمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه حسابداری، واحد رفسنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، رفسنجان، ایران

چکیده

بودجه بندی را فرایند تخصیص منابع محدود به نیازهای نامحدود می دانند. مجموع کوشش هایی که صرف تدوین بودجه و تخصیص منابع می شود به منظور حداکثر استفاده از منابعی است که معمولا در حد کفایت نبوده و به اصطلاح اقتصادی کمیاب هستند؛ بنابراین در راه رسیدن به اهداف مطلوب ضرورت دارد به نحوی از هر یک از منابع محدود استفاده گردد که در تبدیل کل منابع به پول بتوان گفت با حداقل هزینه، حداکثر استفاده به عمل آمده است. بودجه ریزی عملیاتی سازمان را به سمت خود نظمی و بهبود عملکرد و بهره وری بیشتر سوق می دهد. کاهش فساد مالی واداری در اثر امکان سنجش عملکرد را باعث شده و تحقق امکانی برای ارزیابی عملکرد مدیران را فراهم می آورد. در واقع بودجه ریزی عملیاتی نه یک نیاز بلکه یک الزام در راستای افزایش بهره وری در کنار کاهش هزینه های سازمانی است. روش پژوهش حاضر مبتنی بر رویکرد علمی بر پایه مطالعات کتابخانه ای و از نوع پژوهش های تئوریک و نظری، مبتنی بر پیشینه تحقیقات مرتبط با موضوع می باشد. بر اساس این رویکرد، هدف از این تحقیق بررسی دلایل اهمیت، مزایا، معایب و راهکارهای بودجه بندی عملیاتی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. در همین راستا به منظور بررسی دلایل اهمیت، مزایا، معایب و راهکارهای بودجه بندی عملیاتی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پس از ذکر مقدمه بودجه ریزی و روش های بودجه ریزی بیان شد؛ سپس بودجه بندی عملیاتی، الزامات اجرایی، اهداف، مزایا، موانع و مشکلات پیاده سازی بودجه ریزی عملیاتی بررسی گردید و در پایان نتیجه گیری ذکر شد.

کلیدواژه ها

بودجه، بودجه بندی عملیاتی، بورس اوراق بهادار تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.