تبیین جامعه شناختی تاب آوری زنان خودسرپرست در شرایط بحران اقتصادی (مطالعه موردی: زنان خودسرپرست شهرستان خداافرین)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی خانواده آرمانی
  • کد COI اختصاصی: CIFUMA01_191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی فرجیان

گروه جامعه شناسی، واحد پارس آباد مغان، دانشگاه آزاد اسلامی، پارس آباد مغان، ایران.

عظیم قاسم زاده

گروه مشاوره و راهنمایی، واحد پارس آباد مغان، دانشگاه آزاد اسلامی، پارس آباد مغان، ایران.

علی صفامهر

دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه شناسی، واحد پارس آباد مغان، دانشگاه آزاد اسلامی، پارس آباد مغان، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر تبیین جامعه شناختی تاب آوری زنان خودسرپرست در شرایط بحران اقتصادی است. جامعه آماری را زنان خودسرپرست شهرستان خداآفرین تشکیل می دهند که در سال ۱۴۰۱ در اداره بهزیستی شهرستان خداآفرین پرونده خدمات حمایتی داشتند؛ تعداد آنها ۱۷۴ نفر می باشد. براساس فرمول کوکران، تعداد ۱۲۰ نفر از زنان خودسرپرست شهرستان خداآفرین به روش نمونه گیری در دسترس بعنوان نمونه آماری انتخاب و پرسشنامه ها در بین آنها توزیع گردید. پرسشنامه های مورد استفاده جهت گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های تاب آوری کونور و دیویدسون، سبک زندگی میلر اسمیت، رضایت از زندگی داینر، جهتگیری مذهبی آلپورت و سلامت عمومی گلدبرگ و میلر بود. جهت تجزیه و تحلیل داده های حاصله از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج نشان داد که بین توانمندی جسمی (r=۰/۳۳۶)، سبک زندگی (r=۰/۲۹۴)، جهت گیری مذهبی (r=۰/۴۱۲)، رضایتمندی از زندگی (r=۰/۳۰۹) زنان خودسرپرست و تاب آوری آنها در مواجه ه با بحران اقتصادی رابطه ای معنادار دارد .(P< ۰/۰۵) همچنین نتایج آزمون رگرسیون نشان داد که به ازای هر واحد افزایش در متغیر توانمندی جسمی، سبک زندگی، جهت گیری مذهبی و رضایتمندی از زندگی به ترتیب ۰/۳۷۴، ۰/۱۰۸، /۱۸۷ و ۰/۱۶۷ بر نمره میانگین تاب آوری پاسخگویان افزوده می شود. بنابراین در برنامه ریزی ها لازم است توانمندی ها جسمی، باورهای مذهبی، رضایت از زندگی و سبک زندگی را مدنظر قرارداد تا با بهبود متغیرهای ذکر شده بتوان تاب آوری زنان خودسرپرست رادر شرایط بحرانی افزایش داد.

کلیدواژه ها

تاب آوری، توانمندی ها جسمی، باورهای مذهبی، رضایت از زندگی، سبک زندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.