جایگاه و نقش نوآوری و خلاقیت در آموزش و پرورش و یادگیری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN06_1071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 33
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا رنجبر

دانشجوی ارشد علوم تربیتی (مدیریت آموزشی )

الهام بختی نهال

کارشناسی فیزیک

مژگان اسفندیارپور

کاردانی ادبیات فارسی

زهره نقی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی

چکیده

در دنیای پویای امروز، یادگیری به عنوان یک مسیر بی پایان از اهمیت بیشتری برخوردار است . اما یادگیری واقعی تنها از حفظ مفاهیم و اطلاعات نیست ، بلکه یک مسیر تازهگونه به دستیابی به دانش عمیق و توانمندی های نوآورانه است .خلاقیت نه تنها در یادگیری بلکه در تمامی زوایای زندگی شما تاثیرگذار است .خلاقیت ، مهم ترین و اساسی ترین قابلیت و توانایی انسان و بنیادی ترین عامل ایجاد ارزش است که در همه ی ابعاد و جوانب زندگی وی نقش کاملا حیاتی ایفا می نماید. در رویکردی عمومی ، نگاه به خلاقیت ، منظری توسعه مدارانه و جهت گیری اثربخش را به همراه دارد.خلاقیت از دیرباز عنصری تماما ذاتی و نهادینه شدهو تقریبا موروثی قلمداد شده ولی آنچه که امروز به عنوان نگرش خلاقانه ، طراحی خلاقانه ، استعداد خلاق و بیشتر از همه تفکر خلاق موسوم است ، پارادایمی فراتر از عنصری با رویکردی درونی است . نگاه نوین به خلاقیت ، آن را آموزش محور و پرورش مدار می داند و تقویت و فعلیت آن را در چارچوب شئون فکری و حوزه های عملی ممکن می شمارد.عنوان ”یادگیری” یک مفهوم گسترده و مهم است که در انواع مختلفی از زندگی و توسعه فردی مورد استفاده قرار می گیرد. یادگیری به معنی فرایندی است که به وسیله آن افراد اطلاعات، مهارت ها، مفاهیم و تجربیات جدیدی را دریافت و به خود جذب می کنند. این فرایند می تواند از طریق مطالعه ، تجربه ، تدریس ، تماشا و سایر روش های یادگیری صورت گیرد.یادگیری یک فرایند پویا و پایدار است که تا زمانی که انسان زنده است ، ادامه دارد. این به این معنی است که ما می توانیم در هر مرحله ای از زندگی خود برای یادگیری تلاش کنیم، بدون توجه به سن یا تجربه ی پیشین . یادگیری می تواند به دو صورت صرفه جویانه و انطباقی باشد..نظام آموزشی کنونی تنها بر پایه تئوریات و نظریاتی است که دانش آموزباتلاش متعلمو پشتکارخویش آنهاراخوب به اذهانمی سپاردولی آنگاه که پای عمل به میان می آیدتربیتی صورت نگرفته و مهارتی کسب نشده است و از آنجایی که قالب بسیاری از کتاب های درسی و سایر مواد آموزشی با روش های سنتی انجام پذیرفته سیستم آموزش و پرورش تا حصول نتایج، آرمان و اهداف مورد انتظار فاصله بسیار دارد که این خود همانند دیگر سازمان های سنتی مستلزم تغییرات سازمانی اساسی و بنیادینی است که با برنامه ریزی،شناخت و آگاهی همراه باشد.

کلیدواژه ها

نوآوری،خلاقیت،یادگیری،آموزش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.