شبکه اجتماعی و تاثیر آن بر سلامت و کیفیت زندگی در جمعیت سالمندان ساکن شهری و روستایی (مورد مطالعه : شهرستان قرچک )
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: ششمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
- کد COI اختصاصی: RAVAN06_0465
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 185
نویسندگان
گروه علوم اجتماعی،دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهرای تهران
چکیده
با افزایش سن ، سالمندان تغییرات بیشتری را در بهزیستی جسمی ، روانی و اجتماعی تجربه می کنند. تغییر واقعیت های بهداشتی بر رشد سریع سالمندان در شهرستان قرچک ، نقش دارند. انزوای اجتماعی یکی از عوامل خطر عمده ای است که بر سلامت به ویژه در سالمندان تاثیر می گذارد. یک مطالعه مقطعی بر روی ۲۵۸ سالمند بالای ۶۰ سال با استفاده از روش نمونه گیری سیستماتیک چند مرحله ای در یک بلوک منتخب شهری و روستایی انجام شد. مصاحبه با افراد با پرسشنامه استاندارد صورت گرفت . داده ها در اکسل وارد و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . از بین شرکت کنندگان ۴/۳۶ درصد مرد و ۶/۶۳ درصد زن با میانگین سنی ۶۴ سال بودند. اکثریت آنها در گروه سنی ۶۰ تا ۶۹ سال (۶,۶۵ درصد) بودند. شرکت کنندگانی که شبکه اجتماعی خوبی داشتند تنها ۹,۲۹% بودند و ۱,۷۰% دارای شبکه اجتماعی ضعیف بودند. تجزیه و تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که افسردگی ، استرس، اختلال شناختی شدید، وضعیت نامناسب سلامتی و کیفیت پایین زندگی در شبکه های اجتماعی ضعیف معنادار هستند (۰۰۰۱/۰.(p= نتیجه آن شد که بیشتر سالمندان در معرض خطر انزوا قرار دارند. سالمندان با شبکه اجتماعی ضعیفی که دارند روی سلامت و کیفیت زندگیشان تاثیر منفی دارد. برنامه های مداخله مراقبت های بهداشتی توسط خدمات بهداشت عمومی باید بر حفاظت از سلامت اجتماعی سالمندان تمرکز کند. همراستایی نظام سلامت با نیازهای سالمندانقطعا موجب ارتقای سلامت سالمندی خواهد شد.کلیدواژه ها
شبکه اجتماعی ، مسن ، ایزوله سازی اجتماعی ، بعد سلامت ،کیفیت زندگیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.