بررسی میزان عناصر موجود در ورمی کمپوست حاصل از کود دامی ، برگ ، کارتن ومقایسه آنها با یکدیگر

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی راه کارهای دستیابی به توسعه پایدار ( کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست)
  • کد COI اختصاصی: SDCONF01_0241
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1287
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد ظفری راد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان ، قوچان ، ایران

مرتضی عیدی فرخانی

ابراهیم داودی حاجی تقی

چکیده

امروز از مهم ترین عوامل پیشرفت در نظام کشاورزی استفاده از کودهای آلی ارگانیک می باشد . ورمی کمپوست که به عنوان یکی از شاخص ترین کودهای . آلی به شمار می رود از نقش بسزایی در ترمیم سیستم های کشاورزی برخوردار می باشد . این آزمایش بر روی بستر های مختلفی شامل : 1 - کود دامی 2کارتون 3. برگ درخت انگور صورت گرفت . با توجه به بررسی های صورت گرفته در این آزمایش مشخص شد که میزان C/N در کود دامی نسبت به دوبستر دیگر بسیار پایین می باشد که همین امر مانع از ایجاد بوی نامطبوع و فعالیت حشرات مزاحم می گردد . میزان فسفر در بستر کود دامی نسبت به دو بستر دیگربیشتر می شود که نقش مهمی در تغذیه گیاهان دارد و همچنین نتایج حاصل از آزمایش نشان دهنده پایین بودن میزان EC و PH در کود دامی می باشد و لذا براساس تحقیقات به عمل آمده ورمی کمپوست حاصل از کود دامی نسبت به ورمی کمپوست حاصل از برگ و کارتن از نظر میزان عناصر مورد نیاز برای رشد گیاه غنی تر می باشد

کلیدواژه ها

ورمی کمپوست - کود دامی – برگ – کارتن – کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.