مدیریت اثربخش کلاس در آموزش الکترونیکی از منظر معلمان دوره ابتدایی : روش ها، چالش ها ومزایا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN06_0412
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب فاضلی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته آموزش و پرورش ابتدایی، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.

مهدی واحدی

استادیار گروه تکنولوژی آموزشی، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.

زهرا رحیمی

استادیار گروه آموزش و پرورش، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.

چکیده

مطالعه حاضر باهدف بررسی مدیریت اثربخش کلاس در آموزش الکترونیکی ازنظر معلمان دوره ابتدایی انجامشده و علاوه بر چیستی روش های مورداستفاده، چالش ها و موانع این مسیر و نیز راهکارهای فائق آمدن بر این موانع را از منظر آنان مورد واکاوی قرار داده است . این مطالعه ازنظر هدف، تحقیقی کاربردی و ازنظر روش گردآوری و تحلیل دادهها از نوع پیمایشی کیفی است . جامعه موردنظر معلمان دوره ابتدایی مناطق ۱ و ۱۹ شهر تهران است که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده های این مطالعه در نمونه ۷۴ به اشباع رسید، اما برای اطمینان بیشتر، مصاحبه تا ۱۰۰ شرکت کننده ادامه یافت . ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختار یافته بود و داده های حاصل با استفاده از روش تحلیل گرانهایم و لاندمن تجزیه وتحلیل شد. یافته ها نشان می دهد معلمان استفاده از روشهای نوین در کلاس داری ، ایجاد فضای صمیمی ، انضباط تحمیلی و ابزارهای کلاسهای الکترونیکی را برای ادارهی کلاس لازم می دانند و معتقدند این عوامل باعث بالا رفتن کیفیت کلاس و خود مدیریتی دانش آموزان می شود. ازنظر آنها موانع پیش رو شامل ضعف زیرساخت ها، رفتارهای دانش آموزان، ویژگی های معلمان و ماهیت کلاسهای الکترونیکی است . باوجوداینکه معلمان از روشهای مدیریت نوین استفاده می کنند اما در آموزش الکترونیکی با موانعی روبه رو هستند. ازاین رو رفع موانع زیرساختی و نیز ارائه آموزش های تخصصی مناسب به معلمان این دوره، ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

آموزش الکترونیکی ، مدیریت اثربخش کلاس، معلمان، دوره ابتدایی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.