عوامل موثر بر نگرش باغداران استان سمنان در بکارگیری سیستم های آبیاری تحت فشار

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی راه کارهای دستیابی به توسعه پایدار ( کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست)
  • کد COI اختصاصی: SDCONF01_0231
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 935
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد نیک نامی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

مریم عصار

کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

محمدصادق صبوری

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

چکیده

هدف کلی این تحقیق بررسی نگرش باغداران استان سمنان در بکارگیری سیستمهای آبیاری تحت فشار بود. این مطالعه از جنبه هدف از نوع کاربردی و به لحاظ روش، توصیفی- همبستگی بود و برای جمع آوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه استفاده گردید. روایی ظاهری و محتوایی پرسشنامهنیز با کسب نظرات متخصصان ترویج کشاورزی و آبیاری و اعمال اصلاحات لازم بدست آمد. همچنین برای تعیین پایایی پرسشنامه، عملیات پیشآزمون در خارج از جامعه اصلی در مورد 30 نفر از باغداران مجری سیستمهای آبیاری تحت فشار در باغات شهرستان سمنان صورت گرفت. ضریب آلفای کرونباخ برای متغیر نگرش باغداران در زمینه سیستم های آبیاری تحت فشار هشتاد و یک صدم محاسبه گردید. جامعه آماری این تحقیق شامل 984 نفر از باغدارانی بودند که سیستم های آبیاری تحت فشار را طی سال های 89-72 بکار گرفتند که با استفاده از فرمول کوکران، حجم نمونه این تحقیق 100 نفر برآورد گردید. در تحقیق حاضر برای انتخاب نمونه های مورد مطالعه، روش نمونه گیری تصادفی ساده با انتساب متناسب مورد استفاده قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که متغیرهای سن، سطح تحصیلات، سابقه فعالیت باغداری، محدودیت منابع آبی، میزان مالکیت اراضی تحت پوشش سیستم آبیاری تحتفشار، عضویت در تعاونی تولید، میزان بهره مندی از خدمات ترویجی و بازدید علمی از سیستمهای آبیاری تحتفشاربا متغیر نگرش باغداران در بکارگیری مناسب سامانه های آبیاری تحت فشار رابطه مثبت و معناداری داشتند. نتایج حاصل از رگرسیون چند گانه گام به گام نیز بیانگر آن بود که متغیرهای پیش بین عضویت در تعاونیهای تولید، میزان بهره مندی از خدمات ترویجی و سابقه استفاده از سیستم های آبیاری تحت فشار در مجموع 18 درصد از تغییرات متغیر وابسته نگرش باغداران در بکارگیری مناسب سیستم های آبیاری تحت فشار را تبیین نمودند

کلیدواژه ها

نگرش، سیستمهای آبیاری تحت فشار، باغداران، استان سمنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.