تاثیر بازیهای کامپیوتری بر توانایی حل مسئله در دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN06_0048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه براتی دومکانی

آموزگار ابتدایی شهرستان خانمیرزا

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر بازیهای رایانه ای بر توانایی حل مسئله دردانش اموزان بود. برای رسیدن به اهداف پژوهش از طرح نیمه آزمایشی پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل استفاده گردید. جامعه آماری پژوهش، کلیه دانش آموزان پایه سوم وچهارم و پنجم روستای مرادان(چهارمحال بختیاری) بودهاند. به منظور انتخاب نمونه ابتدا دو دبستان پسرانه به روش تصادفی انتخاب وسپس از بین دانش آموزان این دو دبستان، تعداد ۹۳ نفر از دانش آموزان پایه سوم و چهارم به طور تصادفی در چهار گروه ۱۰ نفره بازیهای رایانه ای اکشن، بازیهای رایانه ای استراتژیک، بازیهای رایانه ای آموزشی و گروه کنترل قرار گرفتند. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها به کمک تحلیل کوواریانس نشان داد که اگر چه توانایی حل مسئله چهار گروه در پیش آزمون تفاوت معناداری نداشت، پس از تعدیل نمرات پیش آزمون بین میانگین چهار گروه در پس آزمون تفاوت معناداری وجود داشت P ۰/ ۰۵) و ۳۵)= ۴/۲۱و.(F(۳ نتایج تحلیل کوواریانس همچنین نشان داد که پس از اجرای کاربندی آزمایشی، توانایی حل مسئله دانش آموزان (به جز گروه کنترل) در پسآزمون افزایش یافت و گروه آزمایشی بازیهای رایانه ای استراتژیک از نظر توانایی اجرای حل مسئله عملکرد بهتری در مقایسه با گروه آزمایش بازیهای رایانه ای اکشن و گروه کنترل از خود نشان داد. این یافته ها نشان داد کهبازیهای رایانه ای اکشن و استراتژیک تاثیری متفاوت در توانایی حل مسئله در کودکان دارند و اثرات بازیهای رایانه ای استراتژیک و آموزشی تفاوت معناداری با یکدیگر ندارند.

کلیدواژه ها

حل مسئله؛ بازیهای رایانه ای؛ کودکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.