مروری براثر ضد باکتریایی عصاره گیاهان دارویی بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA07_417
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ادریس مهدوی فیکجور

دکتری تخصصی ، مرکز تحقیقات تروما، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت ، ایرا ن

یاسر نقدی

کارشناس تکنولوژی پرتوشناسی دانشکده پیراپزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت ، ایران

محمدرضا اسدپور

کارشناس تکنولوژی پرتوشناسی دانشکده پیراپزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت ، ایران

آرمین علینژادفشوپشته

کارشناس اتاق عمل ، دانشکده پیراپزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت ، ایران

چکیده

این بررسی بصورت یک مطالعه مروری با هدف میزان همکاری مشترک محققین حوزه گیاهان دارویی و میکروب شناسی بر اساس پایگاهای اطلاعاتی Google Scholar ،Web of Sciences ، Magiran از سال۱۳۸۴تا ۱۴۰۱انجام گردید. یافته ها نشان می دهد که عصاره گیاهان دارویی این پتانسیل را دارند که به عنوان عوامل ضدباکتریایی موثر علیه استافیلوکوکوس اورئوس مورد استفاده قرار گیرند و تحقیقات بیشتر در این زمینه می تواند به توسعه درمانهای جدید برای عفونت های باکتریایی منجر شود. قرن هاست که از گیاهان دارویی برای درمان بیماری های مختلف استفاده می شود و بسیاری از آنها خواص ضد میکروبی دارند. این گیاهان حاوی ترکیباتی مانند آلکالوئیدها، فلاونوئیدها و اسانس ها هستند که نشان داده شده است از رشد باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها جلوگیری می کنند. برخی از شناخته شده ترین گیاهان ضد میکروبی عبارتند از: سیر، زنجبیل ، زردچوبه و چریش . این گیاهان برای درمان عفونت ها، زخم ها و سایر بیماری های سلامتی مورد استفاده قرار گرفته اند. تحقیقات نشان داده است که اثر ضد میکروبی گیاهان دارویی را می توان به توانایی آنها در ایجاد اختلال در غشای سلولی میکروارگانیسم ها، مهار آنزیم های آنها و تداخل در همانندسازی DNA آنها نسبت داد. از آنجایی که مقاومت آنتی بیوتیکی به یک نگرانی فزاینده تبدیل می شود، استفاده از گیاهان دارویی به عنوان منبع عوامل ضد میکروبی به عنوان جایگزینی بالقوه برای آنتی بیوتیک های سنتی مورد توجه قرار گرفته است .

کلیدواژه ها

ضد باکتریال،عصاره گیاهان دارویی ،استافیلوکوکوس اورئوس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.