پایداری صنعت آبزی پروری با هوشمند سازی مبتنی بر اینترنت اشیاء

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA07_391
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 45
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم کریمیان

دانشجوی دکترا تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابعطبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان

امید بیرقدارکشکولی

عضو هیات علمی گروه شیلات، دانشکده منابعطبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

هر ساله به دلیل افزایش جمعیت و تقاضا برای منابع غذایی پروتئینی ، تقاضا برای تولید جهانی پروتئین باکیفیت آبزیان هم افزایش یافته است و این امر باعث فشار بر بخش صید می شود. با این حال، هر چه منابع بیشتری را برای صید بگذاریم ، ذخایر صیادی سریع تر تخلیه می شوند، اما آبزی پروری به شیوه سنتی دیگر پاسخگوی نیاز روزافزون این صنعت نخواهد بود. بنابراین بهترین گزینه برای تولید ماهی کافی به منظور تامین تقاضا، تکیه بر آبزی پروری به روش هوشمند است . یک سیستم مدیریت هوشمند آبزی پروری مبتنی بر اینترنت اشیاءاخیرا برای برآورده کردن تقاضای رو به رشد برای محصولات آبزی پروری توجه زیادی را به خود جلب کرده است . در این سیستم از فناوری های حسگر پیشرفته با یک سیستم شبکه مدرن برای نظارت مداوم بر کیفیت آب، سلامت آبریان و رفتار تغذیه ای به منظور بهبود عملکرد تولید استفاده می شود. توانایی نظارت بر پارامترهای زمان واقعی در استخر باعث بهبود شرایط محیطی و در نهایت کاهش تلفات آبزیان می شود. این اطلاعات به صورت زمان واقعی پردازش و یک سیگنال توسط برنامه های مربوطه نمایش داده می شود و به پرورشدهنده برای انجام اقدامات مناسب هشدار می دهد. در این مقاله مروری به کاربرد اینترنت اشیاء در مزارع آبزی پروری هوشمند، مزایا و چالش های کاربرد این تکنیک در آبزی پروری پرداخته شده است . کسب اطلاعات در این زمینه می تواند برای جامعه علمی برای پیشرفت ها و اصلاحات ضروری فن آوری های اینترنت اشیاء و برای آبری پروران برای اتخاذ سیستم مدیریت هوشمند آبزی پروری مدرن برای بهبود نسبت سود به هزینه مفید باشد.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیاء، زمان واقعی ، فناوری های دیجیتال، مدیریت هوشمند، آبزی پزوری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.