نقش گردشگری در درآمدزایی پایدار مدیریت شهری (نمونه موردی : شهرداری اصفهان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA07_262
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوسن رضایی

اصفهان، نجف آباد، بهارستان، کوی سپیدار

چکیده

صنعت گردشگری از پردرآمد ترین صنایع دنیاست . از آنجا که ایران جزو کشورهایی است که ، پتانسیل های فراوان گردشگری در اغلب شهرستانهایش ، در زمینه های مختلف فرهنگی ، تاریخی و طبیعت گردی را داراست ، می توان با به کار گرفتن اندیشه درست و منابع موجود درآمد به سزایی از طریق توریسم برای شهرستان های کوچک تا شهرهای بزرگ به دست آورد. در این میان، اصفهان از کلان شهرهایی است که پتانسیل بالایی در جذب توریست را دارد. شهر اصفهان و مدیریت شهری شهرداری آن همانند سایر شهرهای کشور، با معضل ناپایداری درآمدی روبه رو شده است و چون شهر اصفهان، هم مبدا گردشگری و هم مقصد گردشگری است ، با برنامه ریزی جامع و علمی ، می توان سهم گردشگری شهری در اصفهان را نیز افزایش داد. تحقیق حاضر از نوع توصیفی تحلیلی است . ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخت است که روایی آن با نظر متخصصان و پایایی آن با آلفای کرونباخ ۸۰۵/۰، مورد تایید قرار گرفته است . برای تحلیل داده های حاصل از ۴۰۰ نمونه تکمیل شده از بین گردشگران و متخصصان از نرم افزار SPSS استفاده شده است . نتایج حاصل از کاربرد آزمون تی تک نمونه ای با وجود سطح معناداری کمتر از ۰۵/۰ نشان می دهد، اقتصاد حاصل از گردشگری در شهر اصفهان، در جنبه های مختلف تاثیر گذار است . در این راستا مراکز فرهنگی - گردشگری شهر اصفهان قابلیت نقش آفرینی در خلق درآمد داشته اند. وجود تنوع در مراکز تفریحی ، وجود قومیت های مختلف و ایجاد فضای شهری خلاق سبب جاذبه های گردشگری شده که درآمد پایدار حاصل از صنعت گردشگری را افزایش می دهند . (تمامی موارد با سطح اطمینان ۹۵% بررسی و گزارش شده اند.) به عنوان نتیجه گیری کلی ، ارزش لذتگرایانه و ارزش اجتماعی و اخلاقی بر نگرش هم آفرینی تاثیری مثبت و معنادار دارد؛ ولی ارزش شناختی بر نگرش هم آفرینی تاثیری معنادار ندارد. نگرش هم آفرینی بر رفتار شهروندی و رفتار مشارکتی مشتری تاثیری مثبت و معنادار دارد.

کلیدواژه ها

شهرداری ، رفتار مشارکتی ، اقتصاد گردشگری ، اصفهان، رفتار شهروندی ، درآمدزایی پایدار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.