ارزیابی پسماند های بیومس در تامین انرژی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی راه کارهای دستیابی به توسعه پایدار ( کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست)
  • کد COI اختصاصی: SDCONF01_0165
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1064
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن معصومی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس

بهنام معصومی

دانشجوی دکترای دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

پرویز معصومی

دبیر آموزش و پرورش میمند فارس

چکیده

افزایش گازهای گلخانه ای ،پایان پذیری انرژی حاصل از سوخت های فسیلی،انسان را به فکر استفاده از منابع جدید انرژی که مقرون به صرفه بوده وآلودگی زیست محیطی کمتری داشته باشد رهنمون می سازد . یکی از این منابع باارزش و ارزان قیمت،توده زنده یا بیومس است . بیومس، انرژیخورشیدی ذخیره شده مواد آلی است که توسط تکنولوژی های خاص خود قابل تسخیر بوده و به اشکال سوخت قابل دسترس است . این تکنولوژیهاشامل فرآیندهای ترموشیمیایی، فرآیند بیوشیمیایی و فرآیندهای شیمیایی می باشد . زیست توده به هر موجود زنده که قابلیت رشد و نمو داشته و بر مبنای قوانین طبیعی تقسیم شوند اطلاق می شود و شامل جنگلها، اجزاءگیاهان، برگها، موجودات زنده اقیانوسها، زائدات حیوانی، پسماند های کشاورزی، پسماندهای شهری و غذایی و ... می شوند. استفاده از بیومس به عنوان یک منبع انرژی و سوخت دارای پیامدهای زیست محیطی نظیر کاهش آلودگیهوا و کاهش در میزان انتشارات گازهای گلخانه ای و پیامدهای اقتصادی خاص خود می باشد .در ایران با توجه به حجم م ا نبع عمده زیست توده و فوایدزیست محیطی این نوع انرژی و تجدید پذیر بودن آن ، توسعه کاربرد آن منطقی و مقرون به صرفه است . انتخاب بهترین تکنولوژی تبدیل بیومس به سوخت بسته به نوع مصرف آن دارد. هدف کلی در این مقاله ، ارزیابی سهم بالقوه پسماندهای بیومس در تامین انرژی در آینده است.

کلیدواژه ها

بیوگاز-زیست توده- پسماند-انرژی-محیط زیست-زیست گاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.