مقایسه روش های تدریس سنتی و نوین و تاثیر هر یک بر کیفیت آموزشی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی افق های نوین در آموزش و پرورش در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: CSECO01_739
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدرحیم فاطمی

دانش آموخته ی کارشناسی مدیریت دولتی

عسل قلعه ای

دانش آموخته ی کارشناسی گفتاردرمانی

زینب زاهدی

دانش آموخته ی کارشناسی علوم تربیتی

حجت اسمعیل نژاد نصیر کندی

دانش آموخته ی کارشناسی آموزش ابتدایی

چکیده

نتایج مطالعات بین المللی نشان می دهد که توانایی دانش آموزان کشور ما در سطوح بالای یادگیری و به ویژه مهارتهای عملکردی و فرایندی در مقایسه با دانش آموزان کشورهای دیگر بسیار کمتر است از انجا که محتوی برنامه های درسی ما در این دو درس با دیگر کشور ها یکسان است ، این ضعف بیشتر از روشهای نامناسب آموزش و یادگیری ناشی می شود که عملا دانش اموزان را به سوی یادگیری های حافظه ای سوق می دهد . لذا اکنون ضرورت استفاده و بکارگیری روشهای فعال تدریس بیش از پیش احساس می شود . در این روشها بر راه یادگیری و مهارتها چگونه آموختن بیش از انتقال حقایق و دانش ها تاکید می شود . در عین حال ، سعی بر این است که یاگیرنده از طریق درگیر شدن در فعالیتها و تجربیات متنوع یادگیری به مجموعه ای از دانش ها ، مهارت و نگرشها دست یابد که خود در شکل گیری و تولید آنها سهم داشته است . مهمترین ویژگی این روشها کمک به ایجاد و توسعه مهارتهای تفکر و یادگیری در دانش آموزان است که مشکل آموزشی کشور ما است به نظر می رسد تا حدود زیادی این مشکلات از طریق تدریس بر روش فعال قابل رفع است . مهارتهای که از این طریق حاصل می شوند ، بعنوان مهارتهای یادگیری مستمر و مادام العمر ، همیشگی ویاپدار به موارد مشابه تعمیم می یابند و در یادگیر های بعدی مورد استفاده قرار می گیرد در این روشها معلم در نقش یک راهنما و تسهیل کننده امر یادگیری ظاهر می شود او به دانش آموزان خود کمک می کند تا به مرور به یادگیری خود راهبر و خود ارزشیابی کننده مبدل شود . یژگی دیگر این روش ها آن است که باعث می شود دانش آموزان در کنار کسب دانش ها و مهارتهای یادگیری به مرور نسبت به علم و علم آموزی نگرشهای مثبتی پیدا کنند.

کلیدواژه ها

تدریس، روش های تدریس، سنتی، نوین، یادگیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.