انتخاب استراتژی بهینه نگهداری و تعمیرات با استفاده از مدل های تصمیم گیری چندمعیاره (مطالعه موردی: شرکت فرآورده غذایی بینارزن)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی محاسبات نرم
  • کد COI اختصاصی: CSCG05_176
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 80
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین باقریان رفیع

دانشجو کارشناسی مهندسی صنایع، دانشگاه گیلان، دانشکده فنی و مهندسی شرق گیلان

احسان فلاحی آرزودار

استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشگاه گیلان، دانشکده فنی و مهندسی شرق گیلان

محدثه احمدی پوررودپشت

استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

چکیده

انتخاب استراتژی مطلوب در بحث نگهداری و تعمیرات می تواند به عنوان یکی از عوامل موثر و قابل توجه در بهبود کارکرد دستگاه ها درنظر گرفته شود. اطلاعات و آمار گذشته نشان دهنده نقش اساسی نگهداری و تعمیرات در حفظ قابلیت اطمینان، در دسترس بودن، کیفیت تولیدات، کاهش ریسک، افزایش بازدهی، و امنیت تجهیزات است. لذا نگهداری و تعمیرات و استراتژی های آن از جایگاه ویژه ای در صنایع برخوردار است. انتخاب استراتژی مناسب نگهداری و تعمیرات نوعی مساله تصمیم گیری چند معیاره در جهت دستیابی به اهداف مذکور است که نیازمند بررسی حجم زیادی از عوامل به عنوان معیارهای چندگانه ارزیابی است. فرآیند تحلیلی سلسله مراتبی روشی برای کمک به تصمیم گیری است که برای انتخاب استراتژی نگهداری و تعمیرات شرکت فرآورده غذایی بینارزن استفاده شده است. در این روش، مسئله تصمیم گیری به سطوح مختلف هدف، معیارها، زیرمعیارها و گزینه ها تقسیم شده و درنهایت با رتبه بندی گزینه ها از نظر اهمیت وزنی، گزینه مطلوب تر انتخاب می شود. علاوه بر این در این پژوهش از روش تصمیم گیری TOPSIS نیز برای رتبه بندی استراتژی های انتخابی نگهداری و تعمیرات استفاده شد. درنهایت نتایج حاصله به صورت مشترک در هر دو تکنیک، بیانگر اولویت استراتژی نت مبتنی برقابلیت اطمینان در مقایسه با سایر استراتژی ها بود.

کلیدواژه ها

نگهداری و تعمیرات،تصمیم گیری چند معیاره،تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی،Topsis

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.