هوش مصنوعی، آمار و کلان داده در حوزه پزشکی و مراقبت های بهداشتی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی محاسبات نرم
  • کد COI اختصاصی: CSCG05_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 59
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا پاک گوهر

استادیار گروه آمار ، دانشگاه پیام نور؛ تهران، ایران

مهدی فضلی عقدایی

استادیار، دانشکده ریاضیات، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

هوش مصنوعی یک حوزه در حال تکامل با پیامدهای عمیق در حوزه های مختلف مخصوصا حوزه پزشکی محسوب می شود و می تواند در محاسبات نرم و تحلیل داده شگفتی بیافریند. این مقاله می کوشد با روش مرور سیستماتیک، به مطالعه کاربردهای هوش مصنوعی در توسعه ابزارها و الگوریتم های تجزیه و تحلیل داده های پزشکی و مراقبت های بهداشتی بپردازد. در این مطالعه با جستجوی کلمات کلیدی “Statistics”، “Data Analysis”، “Soft Computing”، “Big Data” و “Artificial Intelligence” همچنین معادل فارسی آنها در پایگاه های علم نظیر PUBMED به بررسی توسعه ابزارها و الگوریتم های هوش مصنوعی روش های تجزیه و تحلیل داده های زیستی و چالش های پیش رو پرداخته شد. نتایج نشان داد ابزارهای هوش مصنوعی توانسته است تحلیل داده های پزشکی، تشخیص ، شخصی سازی درمان و پیش بینی نتایج بیمار را متحول نماید. با این حال، پیاده سازی هوش مصنوعی در حوزه پزشکی و مراقبت های بهداشتی با چالش هایی همراه است. از چالش های اصلی می توان به دسترس بودن داده ها و کیفیت داده ها و وجود سوگیری در داده ها و اشتباهات الگوریتم های هوش مصنوعی اشاره کرد که می تواند منجر به پیش بینی های نادرست یا نتایج تبعیض آمیز شود. پیشنهاد می شود که این فناوری به طور مسئولانه و با توجه به اخلاق و ارزش های انسانی توسعه و استفاده شود. برای اطمینان از این امر، مهم است که متخصصان آمار و کارشناسان محاسبات نرم به تنوع مجموعه داده، پیش گیری از سوگیری داده ها و الگوریتم های یادگیری و در نهایت اهمیت به مفاهیم اخلاقی و ارزش های انسانی در توسعه و استفاده از هوش مصنوعی توجه اساسی داشته باشند.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی، داده های پزشکی، اکوسیستم های داده، سوگیری داده، کیفیت داده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.