مدیریت بهینه انرژی در ریزشبکه شامل منابع تولید پراکنده تجدیدپذیر و ذخیره کننده انرژی با استفاده از الگوریتم بهینه سازی کلونی زنبور عسل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی محاسبات نرم
  • کد COI اختصاصی: CSCG05_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 45
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا شریفی

گروه برق، دانشکده فنی و مهندسی، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران

حمید حسن زاده فرد

گروه برق، دانشکده فنی و مهندسی، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران

جمشید محمدی اچموش

گروه برق، دانشکده فنی و مهندسی، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران

چکیده

امروزه با توجه به گسترش روزافزون استفاده از منابع تولید پراکنده تجدیدپذیر به عنوان منابعی پاک و در دسترس و استفاده از آن ها در قالب ریزشبکه، مدیریت بهینه انرژی در حضور این منابع مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مقاله، مدیریت بهینه ریزشبکه شامل منابع تجدیدپذیر و ذخیره کننده باتری می باشد. در این مقاله یک تابع هدف به منظور تعیین اندازه بهینه منابع تولیدپراکنده تجدیدپذیر در ریزشبکه ارائه می شود. یکی دیگر از موارد در نظر گرفته شده در این مقاله انرژی از دست رفته می باشد که به عنوان پارامتر مهم قابلیت اطمینان در سیستم ریزشبکه مورد ارزیابی قرار می گیرد. سیستم مورد مطالعه بصورت متصل به شبکه در نظر گرفته می شود که در مواقع مورد نیاز می تواند توان مورد نیاز خود را از شبکه خریداری کند. جهت انجام بهینه سازی از الگوریتم بهینه سازی کلونی زنبور عسل استفاده شده است. هزینه های ریزشبکه شامل هزینه های اولیه جهت نصب واحدها، هزینه جایگزینی، و همچنین هزینه تعمیرات و نگهداری هر یک از واحدهای موجود در ریزشبکه می باشد. هدف از سیستم ریزشبکه تامین بارهای مورد نیاز با در نظر گرفتن پارامتر قابلیت اطمینان با کمترین هزینه در طول دوره مورد مطالعه می باشد. روش پیشنهادی در این مقاله کارآمد بوده و امکان حل مساله بهینه سازی منابع تولیدپراکنده را در سیستم های ریزشبکه با در نظر گرفتن قیود مختلف فراهم می کند.

کلیدواژه ها

ریزشبکه،قابلیت اطمینان،انرژی های تجدید پذیر،ذخیره کننده انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.