توسعه پایدار مناطق بیابانی ایران از طریق توسعه اکوتوریسم
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی راه کارهای دستیابی به توسعه پایدار ( کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست)
- کد COI اختصاصی: SDCONF01_0136
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 735
نویسندگان
عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی
چکیده
امروزه صنعت توریسم یکی از پررونق ترین فعالیت های اقتصادی در جهان می باشد.این صنعت در حال حاضر در بسیاری ازکشورها به دلیل ایجاد فرصت های شغلی جدید و نیز رشد سریعتر، مورد اقبال بسیار زیادی قرار گرفته است. اکوتوریسم یا طبیعتکردی نیز به عنوان یکی از انشعابات توریسم در کشور های که دارای جاذبه طبیعی هستند،به دلیل تولید ثروت زیاد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد.اهمیت این صنعت توریسم، در توسعه اقتصادی و حفاظت از محیط های طبیعی کشورها می باشدبطوریکه به دلیل این اهمیت سال 2002 از طرف سازمان ملل متحد به عنوان سال بین المللی اکوتوریسم نام گرفت.از طرفدیگر بیابان ها به عنوان یکی از اصلی ترین اکوسیستم های کره زمین و بواسطه شرایط دشوار آب و هوایی و نیز به دلیل جاذبه های فراوان طبیعی و بکری بیشتر نسبت به سایر اکوسیستم ها ،در صورت مدیریت صحیح می توانند از سود بالفعل و بالقوهسرشاری برخوردار گردند. مناطق بیابانی کشورمان ایران به دلیل تنوع فراوان در جاذبه های جغرافیایی و فرهنگی مانند انواعکویرها،گونه های منحصر به فرد جانوری و گیاهی،دشت ها و صحراها،تپه های ماسه ای و تقابل دشت و کوهستان و نیز آثار باستانی،تاریخی،مذهبی و فرهنگی دارای پتانسیل های بالقوه برای توسعه اکوتوریسم می باشد.چنین به نظر می رسد که یکی از بهترین روش های بهره برداری پایدار اکوسیستم های بیابانی ایران، توسعه اکوتوریسم در این مناطق می باشد .کلیدواژه ها
اکوتوریسم توسعه پایدار مناطق یبابانی ایران گردشگریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.