مقایسه سازگاری اجتماعی در دانش آموزان مبتلا به اختلال نارسایی توجه بیش فعالی و دانش آموزان دارای تحول بهنجار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESPCONF10_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 30
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کوثر قزان

دانش آموخته کارشناسی علوم تربیتی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران/

چکیده

عملکرد ضعیف سیستم عصبی در کودکان با اختلال کاستی توجه / بیش فعالی و آسیب بیشتر مراکز عصب شناختی درگیر در پردازیاطلاعات این کودکان را درگیر می کند و منجر به حرکات ناشیانه در این افراد می گردد که روابط شان با دیگران و همسالان راتحت تاثیر قرار می دهد. لذا همین امر می توند سازگاری اجتماعی آنان را تحت تاثری قرار دهد. بر همین اساس هدف پژوهشحاضر مقایسه سازگاری اجتماعی در دانش آموزان مبتلا به اختلال نارسایی توجه بیش فعالی و دانش آموزان دارای تحول بهنجار در شهر ارومیه بود. روش پژوهش توصیفی و از نوع علی مقایسه ای یا پس رویدادی بود و جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموزان ۷تا ۱۲ سال شهرستان ارومیه در سال تحصیلی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۱ بود. که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده در در مجموع ۶۰نفر بعنوان نمونه انتخاب و در ۲ گروه کودکان دارای نقص توجه و دانش آموزان دارای تحول بهنجار گمارده شدند ابزار گرد آوریداده ها سازگاری اجتماعی دخانچی ۱۳۷۷ بود. داده ها با استفاده از spss و با بهره گیری از ازمون های توصیفی و استنباطی tمستقل و تحلیل مانوا انجام شد. نتایج نشان داد سازگاری اجتماعی در دانش آموزان مبتلا به اختلال نارسایی توجه بیش فعالی نسبت به دانش آموزان داریا تحول بهنجار در سطح پایین تری قرار دارد P-Value< ۰/۰۱. بنابراین پیشنهاد می گردد دوره های آموزشی مجزا جهت تقویت مهارت های اجتماعی و در نتیجه سازگایر اجتماعی برای دانش آموزان مبتلا به اختلال نارسایی توجه بیش فعالی برگزار گردد تا سطح متوسطی از مهایت های اجتماعی را کسب نمایند

کلیدواژه ها

سازگاری اجتماعی، کودکان، بیش فعال، ارومیه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.