بررسی سطح تحول یافتگی دختران و پسران ۳ تا ۶ ساله درشهر تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESPCONF10_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 24
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ویدا علیخانی

صاحب امتیاز و مسئول فنی مرکز مشاوره و روان شناختی عمومی نویدفردا ، مدرس دانشگاه علمی کاربردی

چکیده

پیش زمینه : نقاشی و طراحی از مهم ترین عوامل در بیان مقاصد ، افکار، عقاید و نیازهای درونی بشر محسوب می شوند که ازدیرباز مورد استفاده انسان قرار داشته است . اشتغال به این فعالیت خلاقه ، اعم از آفرینش نقاشی یا کاربرد و استفاده از آن می تواندعلاوه بر پرورش حس زیبایی دوستی و ذوق هنری انسان ، نقش موثری در رشد شخصیت ، شناخت مشکلات و نابسامانی روانیوی داشته باشد. نقاشی ، فعالیتی است که از تحول شناختی ، عاطفی و اجتماعی تاثیر می پذیرد و یکی از نظریه های روان شناختیکه روان شناسی با آن متحول گردیده است ، نظریه ((تحولی – شناختی)) ژان پیاژه می باشد. هدف از این پژوهش بررسی سطحتحول یافتگی دختران و پسران ۳ تا ۶ ساله در شهر تهران می باشد. مواد و روش : پژوهش حاضر از نوع توصیفی – پژوهشی است . در سال ۱۴۰۲ - ۱۴۰۱ بر روی ۵۰ کودک دختر و پسر ۳ تا ۶ساله از مناطق ۲۲ گانه تهران به روش خوشه ای از مناطق ۱۸ و ۸ ، ۶ ، ۲ سه مهدکودک و چهار پیش دبستانی منتخب و کودکانواجد شرایط به روش نمونه گیری در دسترس به صورت تصادفی ، انتخاب شدند و از تست آدمک رنگی ژاکلین رویه استفادهشد . تجزیه و تحلیل در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی انجام شد. برای بررسی فرضیه های پژوهش ، جهت آزمون معناداری از آمار استنباطی t استفاده شد. بدست آمده برای مقیاس های سه گانه سر ، طرح بدن ، لباس و کل آزمون بر اساس جنسیت معنادار نبوده یافته ها: مقادیر بدست آمده برای مقیاس های سه گانه سر ، طرح لباس ، لباس و کل آزمون براساس سنین ۳ تا ۶ ساله معنادار t است. مقادیر بوده است.نتیجه گیری : این پژوش دارای دو فرضیه اصلی و ۶ فرضیه فرعی بوده است . نتایج حاکی از آن است که بین سطح تحولیافتگی کودکان به تفکیک سن تفاوت وجود دارد و بین سطح تحول یافتگی کودکان به تفکیک جنسیت تفاوت وجود ندارد.

کلیدواژه ها

تحول یافتگی ، سن ، جنسیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.