فلسفه آموزش و پرورش فراگیر و تحولی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESPCONF10_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 34
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره پروه

کارشناسی علوم تربیتی، دبیر آموزش و پرورش شهرستان بجنورد

رضا محمدی

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دبیر آموزش و پرورش شهرستان بجنورد

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی فلسفه آموزش و پرورش فراگیر و معایب و مزایای آن است. روش پژوهش مروری است.آموزش فراگیر یعنی برخورداری همه جانبه همه کودکان از امکانات جامعه و تسهیل شرایط و امکانات به منظور بهره مندیدانش آموزان با نیاز های ویژه از آموزش عمومی در کنار سایر دانش آموزان. در این رویکرد اعتقاد براین است با فراهمشدن امکانات لازم همه دانش آموزان می توانند یاد بگیرند. لذا توجه به آموزش فراگیر و برنامه ریزی برای اجرای آنضرورتی انکار ناپذیر است و بدیهی است که انجام این امر باید هرچه زودتر آغاز شود. از این رو در دهه های اخیر در حوزهآموزش و پرورش استثنایی یا ویژه، رویداد های زیادی رخ داده، پژوهش های فراوانی انجام شده، روش ها و راهبرد هایگوناگونی ارائه شده و افق های روشنی آشکار شده است؛ که در این مقاله به بیان این راهبرد ها و معایب و مزایا پرداختهشده است. باید دانش آموزان دارای نیاز های ویژه در کلاس های عادی پذیرفته شوند و با توجه به فراهم کردن شرایطمناسب برای حضور آنان ، زمینه یادگیری و ایجاد اعتماد به نفس را برای آنان فراهم کرده تا خود را عضو اجتماع قلمدادکنند، همراه با همسالان در مدارس عادی آموزش یابند و امید به زندگی از آن ها گرفته نشود.

کلیدواژه ها

آموزش فراگیر، کودکان استثنایی، نیاز های ویژه، آموزش ویژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.