نقش کمال گرایی و پریشانی روانشناختی مادران در پیش بینی استقلال عاطفی دختران نوجوانشهرستان آمل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESPCONF10_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 28
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب حسین زاده

کارشناس ارشد روانشناسی عمومی، موسسه آموزش عالی علوم و فناوری آریان

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه کمال گرایی و پریشانی روانشناختی مادران با استقلال عاطفی دختران نوجوان بود. این پژوهشتوصیفی از نوع همبستگی است و جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دختران متوسطه دوم شهر آمل و مادران آنهادر سال ۱۴۰۲ ، می باشند. حجم نمونه بر اساس فرمول پیشنهادی تاباچنیک و فیدل ( ۲۰۰۷ ) و در نظر گرفتن ریزش احتمالیپرسشنامه مخدوش، ۱۵۰ نفر تعیین و به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارگرد آوری داد ه ها پرسشنامه کمالگرایی تری _ شورت و همکاران، پرسشنامه استقلال عاطفی استنبرگ و سیلوربرگ و پرسشنامه ی پریشانی روانشناختی کسلر بود.جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های (آزمون ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون سلسه مراتبی) با نرم افزار SSPSنسخه ۲۶ استفاده شده است. یافته ها ی پژوهش نشان داد که بین کمال گرایی و پریشانی روانشناختی مادران با استقلال عاطفیدختران نوجوان ارتباط معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد در مرحله اول از بین ابعادکمالگرایی، کمال گرای مثبت قادر است ۷ / ۴۵ درصد از سهم واریانس استقلال عاطفی دختران نوجوان را پیش بینی کند. در مرحلهدوم با ورود پریشانی روان شناختی به معادله ، ارزش درصد از سهم واریانس استقلال عاطفی دختران نوجوان را پیش بینی کند. در مرحلهدوم با ورود پریشانی روان شناختی به معادله ، ارزش ۲R نشان داد که ۸ / ۷ درصد از واریانس استقلال عاطفی دختران توسطپریشانی روان شناختی مادران قابل تبیین است.

کلیدواژه ها

کمال گرایی، پریشانی روانشناختی، استقلال عاطفی، دختران نوجوان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.