اثرات استفاده از رسانه های اجتماعی در افسردگی و اختلالات رفتاری دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESPCONF10_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا بهوندی

کارشناسی ، گروه علوم ، واحد دانشگاه آزاد - دانشگاه آزاد اسلامی، آبادان، ایران

راحله نعیمی

کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه ازاد اسلامی یاسوج

چکیده

مطالعات پیشرو در جهت تلاش برای درک بهتر ویژگی های شخصیتی و واکنش های عاطفی منفی در ارتباط با مشکلات ناشی ازاینترنت کمک می کند. به طور خاص، ما شواهدی مبتنی بر تاثیر غیر مستقیم هوش هیجانی به واسطه استرس ادراک شده و همچنین تاثیر علائم افسردگی بر روی استفاده مشکل ساز از شبکه های اجتماعی PSMU، ارائه کردیم. علاوه بر این، مهمترین یافته ی ما ارائه ی اثبات تجربی مدل I-PACE به منظور اعتیاد به سایت های شبکه های اجتماعی SNS، می باشد، زیرا نتایج ما یک ارتباط ترتیبی معناداری میان هوش هیجانی و استرس ادراک شده را نشان می دهد که در آن هوش هیجانی پایین تر با استرسادراک شده بالاتر همراه است که این مسئله سبب افزایش علائم افسردگی شده و به طبع آن استفاده مشکل ساز از شبکه های اجتماعی PSMU، در نوجوانان افزایش می یابد. بنابراین، برنامه های پیشگیری به منظور جلوگیری از استفاده مشکل ساز از شبکه های اجتماعی PSMU در جوانان می تواند، آموزش بهبود هوش هیجانی، آموزش تکنیک های کاهش استرس، و تسکین و کاهش علائم افسردگی را مورد هدف قرار دهد نتایج نشان دادند که مورد الف استرس ادراک شده، یک رابط و واسطه مهم در ارتباط و پیوستگی بین هوش هیجانی EI و استفاده مشکل ساز از شبکه های اجتماعی PSMU است، مورد ب علائم افسردگی، نیز یک واسطه مهم در این پیوند بود، و مورد ج، یک مدل میانجی ترتیبی مطرح شد، که در آن هوش هیجانی پایین تر، استرس ادراک شده بالاتری را پیش بینی کرده، که به ایجاد سطوح بالاتر علائم افسردگی کمک میکرد، و به تبع آن استفاده مشکل ساز از شبکه های اجتماعی PSMU در سطح بالاتری رخ می داد. این نتایج شواهد تجربی مهمی ارائه می کنند که مسیرهای امیدوارکننده ای را جهت جلوگیری از رخداد استفاده مشکل ساز از شبکه های اجتماعی PSMU در نوجوانان، مانند آموزش هوش هیجانی EI، آموزش راهکارهای کاهش استرس و تمرکز بر کاهش علائم افسردگی را در پیش روی ما قرار می دهد.

کلیدواژه ها

دانش آموز ، اختلالات رفتاری ، استرس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.