شهر هوشمند: یک مرور جامع

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مهندسی برق، کامپیوتر، مکانیک و مکاترونیک در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICECM07_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 44
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر صدری

فاطمه خدادوست

چکیده

شهر هوشمند یک مفهوم نوین در حوزه توسعه شهری است که با استفاده از فناوری های ارتباطات و اطلاعات، بهبود کیفیت زندگی شهروندان را به عنوان هدف اصلی خود قرار می دهد. در یک شهر هوشمند، اطلاعات و داده ها از منابع مختلف جمع آوری می شوند و تحلیل می شوند تا درک بهتری از عملکرد شهر و نیازهای شهروندان به دست آید. سپس، از طریق استفاده از فناوری های پیشرفته، مانند اینترنت اشیا و شبکه های حسگری، اقداماتی برای بهبود زندگی روزمره شهروندان انجام می شود.هدف اصلی شهر هوشمند، بهینه سازی مصرف منابع، افزایش کارایی سیستم های حمل و نقل، بهبود مدیریت ترافیک، ارائه خدمات عمومی بهتر و ایجاد ارتباطات موثرتر بین شهروندان و مقامات شهری است. شهر هوشمند همچنین تلاش می کند تا به مفهوم پایداری شهری پاسخ دهد و به حفظ محیط زیست و بهره وری انرژی بپردازد.با توجه به فناوری های پیشرفته موجود، شهر هوشمند قادر است به طور همزمان با جمع آوری و تحلیل داده ها، تصمیم گیری های هوشمندانه تری برای مدیریت شهری انجام دهد. این تصمیم گیری ها می توانند شامل ارائه خدمات شهری بهینه تر، پاسخ به مشکلات روزمره شهروندان به صورت سریع تر و بهبود کیفیت زندگی در شهر باشند. در این پژوهش مفهوم شهر هوشمند را به صورت جامع مورد مطالعه قرار دادیم. با بررسی و تحلیل پژوهش ها و مطالعات مرتبط، سعی کردیم به سوالات پژوهشی مطرح در این حوزه، پاسخ بدهیم. در همین راستا، تعداد ۳ مقاله مروری و ۹ مقاله پژوهشی را از پایگاه های داده معتبر علمی دنیا دریافت و مورد بررسی و تحلیل قرار دادیم. در انتهای کار، مزایا، معایب، حوزه کاربرد، معیارهای ارزیابی ، محیط های ارزیابی و غیره را به صورت منسجم در قالب نمودارها و جداول نشان دادیم تا این بررسی مروری جامع به محققان و پژوهشگران در این زمینه مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

شهر هوشمند، فناوری ارتباطات و اطلاعات، اینترنت اشیا، شبکه های حسگری، بهینه سازی منابع

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.