ارائه راهکار جهت حل مسائل ارضای محدودیت با الگوریتم بادبان ماهی در محیط های پویا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مهندسی برق، کامپیوتر، مکانیک و مکاترونیک در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICECM07_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد سالمی فر

کارشناسی ارشد کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسیر، کرمان، ایران

حسین موسی جعفرابادی

دکتری سیتم های دینامیکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسیر، کرمان، ایران

چکیده

مسائل ارضای محدودیت اغلب پیچیدگی بالایی از خود نشان می دهند که نیاز به ترکیبی از روش های اکتشافی و جستجوی ترکیبی دارند تا در زمان معقولی حل شوند. برنامه نویسی محدودیت زمینه تحقیقاتی است که به طور خاص بر روی مقابله با این نوع مسائل تمرکز دارد. علاوه بر این، روش های مختلفی برای حل مسائل ارضای محدودیت وجود دارد که بر حل اشکال خاصی از مسئله ارضای محدودیت تمرکز دارند. روش پیشنهادی این تحقیق، یک راهکار برای حل مسئله ارضای محدودیت ها است. دو چالشی که در حل مسائل ارضای محدودیت با استفاده از روش های بهینه سازی وجود دارد شامل مقیاس پذیری در مسائلی با ابعاد بالای متغیرها و محدودیت ها و سرعت همگرایی به جواب بهینه مسئله است. در طرح پیشنهادی برای حل این مشکل از ترکیب روش بهینه سازی بادبان ماهی، مکانیسم خوشه بندی و رتبه بندی (با الهام از ایده آل مثبت و ایده آل منفی در روش تاپسیس فازی) استفاده خواهیم کرد. در طرح جاری برای انتخاب مقادیر مناسب متغیرهای مسئله از روش بهینه سازی بادبان ماهی استفاده شد. شبیه ساز مورد استفاده برای شبیه سازی طرح پیشنهادی MATLAB می باشد. نتایج طرح پیشنهادی با روش طرح پایه AU-ACO از نظر معیارهای هزینه (متناسب با تعداد تکرار)، ارضای محدودیت ها، متوسط هزینه، حداقل هزینه، حداکثر هزینه و زمان همگرایی مقایسه شد. طرح پیشنهادی برای معیار نرخ ارضای محدودیت ها نسبت به روش AU-ACO به میزان ۱۸.۶۰۴۳ بهبود داشته است. طرح پیشنهادی توانسته است نسبت به روش AU-ACO نتایج هزینه را بهبود دهد؛ بنابراین میتوان نتیجه گرفت که طرح پیشنهادی قادر است به راه حل های بهتری نسبت به روش AU-ACO دست یابد.

کلیدواژه ها

مسائل ارضای محدودیت، مکانیسم خوشه بندی، روش بهینه سازی بادبان ماهی، روش تاپسیس فازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.