کاربرد آجر بازیافتی در ساختمانهای آینده: فرصتی برای پایداری و نوآوری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UVCONF05_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 48
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه دارایی

کارشناسی ارشد فناوری معماری و مدرس دانشگاه فنی و حرفه ای

یگانه خلیلی

دانش آموخته ی دکتری معماری از دانشگاه تهران،

چکیده

ساختمان ها در طول حیات خود توسط مجموعه ای از فعالیت های انسانی و فرآیند های طبیعی مرتبط ، بر محیط زیست تاثیر میگذارند و در مراحل مختلف آن نمود پیدا می کنند به طوریکه سالانه بیش از ۳ میلیارد تن مواد خام جهت تولید مصالح ساختمانی و محصولات وابسته در سراسر جهان استفاده می گردد . مراحل ساخت ، بهره برداری و در نهایت تخریب ساختمان حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد کل انرژی تولید مواد اولیه و ۱۵ درصد آب شیرین را در بر گرفته و تقریبا ۴۰ الی ۵۰ درصد گازهای گلخانه ای جهان را تولید میکتد. صنعت ساختمان به عنوان یکی از بزرگترین مصرف کنندگان منابع طبیعی ، نقشی اساسی در تخریب محیط زیست ایفا می کند. در این میان، استفاده از مصالح پایدار به عنوان راهحلی کلیدی برای ارتقای پایداری در این صنعت مطرح شده است . آجر بازیافتی به عنوان جایگزینی نوآورانه برای مصالح سنتی ، فرصتی بی نظیر برای کاهش اثرات زیست محیطی صنعت ساختمان ارائه می کند.در این مقاله به بررسی بازیافت نخاله های ساختمانی و تلاش های جهانی برای کاهش آسیب های محیط زیستی در اثر فعالیت های وابسته به ساخت و ساز که حجم عظیمی از صنایع از جمله تولید مصالح ساختمانی را در بر میگیرد می پردازیم و در ادامه با تاکید بر مطالعاات صورت کرفته در کاربرد آجر بازیافتی در بخش های مختلف ساختمان ، این مهم را به عنوان یک راهبرد سازنده برای تعامل صحیح انسان با طبیعت معرفی خواهیم کرد . مزایای اقتصادی ، زیست محیطی و اجتماعی استفاده از آجر بازیافتی تشریح می شود. سپس ، چالش ها و فرصت های پیش رو با ذکر آمارهایی از تجارب جهانی در این زمینه مورد بررسی قرار می گیرد. و در نهایت ، این مقاله با ترسیم چشم اندازی روشن از نقش آجر بازیافتی در ساختمان های آینده، مسیری امیدوارکننده برای توسعه پایدار در صنعت ساخت و ساز ترسیم می کند.

کلیدواژه ها

آجر بازیافتی ، پایداری ، ساختمان های آینده، مصالح ساختمانی ، نوآوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.