مقایسه تطبیق ی راهکارهای سازگاری در حیوانات و معماری بومی با محیط گرم و خشک برای دستیابی به معماری پایدار
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: UVCONF05_071
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 187
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشکده معماری ، دانشگاه تهران،
چکیده
نظر به مساحت و گسترش یبابان ها در سطح کشور و میزان اندک بارش به همراه خشکسالی های ی پ درپی در عرصه های سرزمینی ، ضرورت بررسی وضعیت بیابان ها و شرایط زندگی و ساخت و ساز در آنها بیش از پیش الزامی می نماید. این مقاله با هدف یافتن اصولی جهت طراحی ساختمان هایی پایدار و همساز با اقلیم به این پرسش پاسخ می دهد که راهکارهای مقابله وی ا سازگاری با شرایط بیابان کدامند و چگونه می توان از آنها در طراحی معمار ی بهره برد؟ مقاله با این فرضیه که با بررسی محیط زیست جانور ی بیابانهاو روش های به کاررفته در معماری بومی و سنتی ن ای مناطق می توان به این اصول دست یافت ،با جهت گیری کاربردی به روش کیفی و موردی و با استفاده از منابع کتابخانه ا ی صورت گرفته است . نتاج ی حاصل چند راهکار مشترک را در طبیعت و معماری بومی نشان می دهد: کاهش و بهینه سازی مصرف انرژی ، بازیابی و ذخیره منابع ، اتخاذ لگوهاا ی رفتاری و یژه،دو ی و یا ایجاد مانع در برابر شرایط نامطلوب.کلیدواژه ها
بیابان، معماری پایدار،معمار ی بومی ، راهکارهای سازگاریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.