بررسی معماری بومی با تاثیر اقلیم به عنوان راهکار برای طراحی پایدار (نمونه موردی : خانه طباطبایی ها در کاشان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UVCONF05_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایلناز صادقی

کارشناسی ارشد، گروه معماری ، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی ، دامغان، ایران

چکیده

معماری بومی با استفاده از اقلیم محلی به عنوان یک راه کار موثر برای طراحی پایدار و محیطی در نظر گرفته می شود. این معماری معمولا با تاثیر قوی اقلیمی و محیطی شهرها و روستاها توسط جوامع بومی توسعه یافته است و براساس شرایط آب و هوایی و نیازهای محیطی ، طراحی شده است . در این مقاله ، نمونه موردی خانه طباطبایی ها مورد بررسی قرار می گیرد تا نشان داده شود که چگونه معماری بومی با تاثیر اقلیم محیطی و فرهنگ این اقوام بومی ، به عنوان یک راهکار کارا برای طراحی پایدار و محیطی مورد استفاده قرار گرفته است . این بررسی شامل اصول و مبانی طراحی معماری بومی در خانه طباطبایی ، عناصر استفاده شده در ساختار، فضاها و نماها، و همچنین نقش حیاط، حجرات و سایر بخش های خانه طباطبایی به منظور ایجاد یک محیط زیبا، پایدار و سازگار با اقلیم به عنوان یک مثال زنده مورد بررسی قرار می گیرد. این مقاله پژوهشی می تواند در زمینه طراحی و ساخت خانه های بومی و ارتقای کیفیت معماری پایدار مورد استفاده قرار گیرد. در این پژوهش از شیوه تحقیقی ، تحلیلی توصیفی و با استفاده از منابع کتابخانه ای مراکز علمی و دانشگاهی و نشریه های مرتبط با موضوع پژوهش همچنین مشاهدات میدانی انجام گردیده است .

کلیدواژه ها

معماری بومی ، اقلیم ، طراحی پایدار، خانه طباطبایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.