طراحی فرهنگسرای هنر در شهر تهران با رویکرد استفاده از فاکتورهای محیطی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UVCONF05_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 31
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساهره محرابیان

گروه معماری ، واحد رامسر، دانشگاه آزاد اسلامی ، رامسر، ایران.

معصومه ارمندئی

گروه معماری ، واحد رامسر، دانشگاه آزاد اسلامی ، رامسر، ایران

چکیده

امروزه محیط فرهنگ سرا در ساختمان های فرهنگی بیش از گذشته اهمیت پیدا کرده اند از اینرو توجه به چگونگی طراحی محیط فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است . مخاطبان بیشترین زمان تفریحی و آموزشی خود را در فضای فرهنگسرا خود مشغول به سادگیری هستند از اینرو راهکارهای مناسب در جهت تامین خواسته های جسمی و روحی و بالا بردن آسایش در فضاهای عمومی ضروری است . شرایط کالبدی ساختمان نقش عمدهای در رضایت مندی و راحتی مخاطبان دارد بنابراین طراح میبایست در ابتدا تمامی زوایای طراحی را بررسی و آنالیز کند و بعد اقدام به طراحی کند چراکه رعایت تمامی این عوامل محیطی باعث ایجاد فضایی مناسب و کارآمد میشود و عدم توجه به این عوامل و طراحی نادرست باعث ایجاد اضطراب و پایین آمدن حس رضایتمندی میگردد. به همین سبب در این پژوهش به روش اسنادی و کتابخانه ای و با بررسی و تحقیق بروی پژوهش ها و مطالعات پیشین به فاکتورهای محیطی و تاثیرگذار بر روی طراحی و سپس به نتیجه گیری از طریق spss نموده و در نهایت نتیجه زیر بدست آمدبا توجه به نتایج به دست آمده مهمترین عامل فضاهای گفتمان میباشد که که در سایت و داخل مجموعه می باست بکار برده شود ایجاد میدان ها و فضای ملاقات باعث کیفیت محیط میگردد سعی بر آن شده تفکیک فضایی اعمال گردد و با فضای سبز و روشنایی مناسب محیط اطراف مشخص گردیده است .در تمام محوطه سایت وداخل بلوک ها از فضای سبز و روشنایی مناسب استفاده شده تا باعث افزایش پویایی و در نتیجه بالا رفتن کیفیت محیط می گردد. در طراحی مجموعه سعی بر آن شده از رنگ های متنوع و نماها جذاب استفاده شده است تا باعث افزایش کیفیت محیط گردد

کلیدواژه ها

فرهنگسرا - رضایتمندی - فاکتورهای محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.