مدیریت هوشمند سیستم های انرژی تجدیدپذیر واقع در مکان های بهینه با مشارکت خودروهای برقی هیبریدی پلاگین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی دانش و فناوری مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: UTCONF08_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 18
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کریمی

استادیار،گروه برق قدرت،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد نورآباد ممسنی

اسحاق فرجی

استادیار،گروه برق قدرت،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد نورآباد ممسنی

آرش محتشمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی برق قدرت،دانشگاه آزاد، واحد نورآباد ممسنی

چکیده

خودروهای هیبرید الکتریکی پلاگین، خودروهای هیبرید الکتریکی هستند که میتوانند با اتصال به شبکه برق شارژ شوند. خودروهای پلاگین می توانند در مد تماما الکتریکی یا در مد ترکیبی که در آن باتری و موتور درونسوز همزمان خودرو را می رانند، عمل کنند. برای کنترل خودروهای هیبرید پلاگین جدید از استراتژی CD-CS (تخلیه و سپس نگهداری شارژ) استفاده می شود که در آن استفاده از انرژی باتری در اولویت قرار دارد. اما این روش کنترلی عملکرد بهینه را تضمین نمی کند. برنامه ریزی پویا یک روش بهینه سازی آفلاین است که جواب بهینه را در اختیار ما قرار میدهد. اما به علت حجم محاسبات بالا اجرای آن در کاربردهای آنلاین امکان پذیر نیست. استراتژی های مبتنی بر قواعد می توانند به عنوان روشی در اجراهای آنلاین به کار برده شوند. از آن جایی که سیستم نیرو محرکه یک هیبرید سیستمی غیرخطی و متغیر با زمان است، منطق فازی منطقی ترین روش برای حل مسئله کاهش مصرف سوخت در این خودروهاست. اما این روش جواب بهینه ای نمی دهد. در این پژوهش از برنامه ریزی پویا برای تعیین قواعد کنترل کننده فازی استفاده شده است. یکی از ورودی های سیستم فازی مستقل از چرخه رانندگی است، بنابراین وابستگی روش به چرخه رانندگی خاص از بین میرود. درنهایت، شبیه سازی ها حاکی از آن است که روش پیشنهادی همانند روش برنامه ریزی پویا مصرف سوخت بهینه را تضمین می کند.

کلیدواژه ها

خودروی هیبرید الکتریکی پلاگین، کنترل فازی، مدیریت انرژی آنلاین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.