تشخیص بیماری آلزایمر با استفاده از یادگیری ماشین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی دانش و فناوری مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: UTCONF08_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 59
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس سادات یاسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی قم، قم، ایران

هادی زیانی

دانشیار، دانشگاه صنعتی قم، قم، ایران

روز به رجبی

استادیار، دانشگاه صنعتی قم، قم، ایران

چکیده

بیماری آلزایمر (AD) یک بیماری تخریب کننده عصبی پیش رونده و غیرقابل برگشت است که بر شناخت، عملکرد و رفتار تاثیر می گذارد. بیماری آلزایمر در امتدادیک زنجیره از بیماری پیش بالینی، در ابتدا با اختلال خفیف شناختی و یا رفتاری است و با پیشرفت بیماری به زوال عقل بیمار آلزایمری می انجامد. تشخیص زود هنگام بیماری آلزایمر را می توان از طریق تجزیه و تحلیل خودکار تصاویر MRI با یادگیری ماشین به دست آورد. اخیرا نشان داده شده است که در برخی موارد الگوریتم های یادگیری ماشین می توانند بیماری آلزایمر را بهتر از پزشکان پیش بینی کنند و آن را به یک زمینه مهم تحقیقاتی برای تشخیص به کمک رایانه تبدیل کرده است، در حالی که روش های آماری یادگیری ماشین مانند بردار پشتیبان (SVM) موفقیت اولیه را در تشخیص خودکار بیماری آلزایمر نشان داده است اخیرا روش های یادگیری عمیق مانند شبکه های عصبی کانولوشنال (CNN) و پرسپترون چند لایه (MLP) خود رمزگذارها و روش های دیگر در تشخیص این بیماری استفاده می شود. در این مقاله، برای تشخیص این بیماری ادغام دو شبکه SVM و MLP را پیشنهاد داده ایم و از مجموعه ای شامل کلاسفایرها که بر روی رای اکثریت کار می کنند، استفاده شده است. همچنین استراتژی اعتبارسنجی متقابل ده برابری برای ارزیابی طرح ما اعمال می شود. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که الگوریتم پیشنهادی منجر به افزایش دقت در تشخیص بیماری آزایمر می شود.

کلیدواژه ها

بیماری آلزایمر، یادگیری ماشین، تصویر برداری، شبکه عصبی کانولوشنال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.