طراحی موتور آهنربا دائم داخلی برای خودروهای الکتریکی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی دانش و فناوری مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: UTCONF08_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 43
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد ایزدی

دانشجو ارشد مهندسی مکاترونیک دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

بخش عظیمی از انرژی الکتریکی در صنعت مربوط به مصرف موتورهای الکتریکی می باشد که مقداری از انرژی به انرژی مکانیکی قابل استفاده تبدیل و قسمتی از این تلف می شود که شامل تلفات مکانیکی و ا لکتریکی مربوط به سیم پیچ و آهنی می باشد. کاهش تلفات و افزایش بازده در ماشین های ا لکتریکی مورد توجه بسیار است و تلاش هایی برای بهبود کیفیت آنها صورت گرفته است. با شناسایی و مدل کردن تلفات در آهنربای دائم این نوع ماشین ها می توان راهکارهای مناسبی برای کاهش تلفات و در نتیجه بهبود بازده ماشین ارائه کرد. با پیشرفت در ساخت مواد مغناطیس دائم اامکان ساخت ماشین ها با قدرت و سرعت بالاتر و همچنین تلفات کمتر فراهم شده است. ماشین الکتریکی مورد بررسی در ا ین پایان نامه IPMSM می باشد که دارای مزایای زیادی از جمله استحکام بالا در سرعت های بالا، بازده خوب، ضریب قدرت مناسب، چگالی توان بالا، گشتاور بالا و سادگی در ساخت است. در این پایان نامه به بررسی یک ماشین سنکرون مغناطیس دائم با آهنربای داخلی V شکل با هدف کاهش اندازه آهنربا و بهبود عملکرد موتور پرداخته شده است. در مرحله اول موتور های مختلف را مورد ارزیابی قرار دادیم و در مرحله دوم انواع آهنرباهای دائم و نوع چینش این آهنرباها در رتور بررسی شده و در آخر با استفاده از فرمول های تجربی ماشین مورد نظر طراحی، سپس با استفاده از نرم افزار فلاکس شبیه سازی شده که به استفاده از روش بهینه سازی سعی و خطا با لحاظ کردن ضخامت و طول آهنربا و فاصله هوایی به عنوان پارامترهای تاثیرگذار به نتیجه مطلوبی رسیده ایم.

کلیدواژه ها

؛IPMSM، ماشین سنکرون مغناطیس دائم با آهنربای داخلی، شبیه سازی و مدلسازی، بازده آهنربا، مواد مغناطیس دائم، گشاور بالا، تلفات مکانیکی، نرم افزار فلاکش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.