جرم محاربه و چگونگی مقابله با محاربان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی علوم اسلامی، پژوهش های دینی و حقوق
  • کد COI اختصاصی: RELIGI09_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جوادنیا ریک

دانشجوی کارشناسی حقوق دانشگاه علمی کاربردی تالش

چکیده

محاربه سلاح کشیدن به انگیزه ایجاد ترس در مردم. فقیهان کسی را که به وسیله سلاح، آشکارا مال مردم رامی دزدد یا آنان را به اسارت می برد، محارب می دانند و نیز با استناد به آیه ۳۳ سوره مائده معتقدند مجازاتمحارب عبارت است از کشتن، صلب (بستن به چیزی شبیه صلیب)، قطع دست و پای مخالف هم، نفیبلد. (تبعید). شیخ صدوق، شیخ مفید و گروهی دیگر، برآنند که قاضی می تواند هر یک از این مجازاتها را برمحارب اعمال کند، اما گروهی دیگر از جمله شیخ طوسی و صاحب جواهر، می گویند بستگی به نوع جرمی کهمحارب انجام داده است، یک یا چند مورد از چهار مجازات اجرا میشود. در تبیین مفهوم محاربه، تفاوت هایآن با مفاهیم دیگری از جمله افساد فی الارض ، بغی و نافرمانی مدنی توضیح داده شده است؛ از جمله آنکهمحارب با مردم می جنگد، اما باغی به دنبال جنگ با حاکم است. فقیهان شیعه برآنند که اگر محارب پیش ازدستگیری توبه کند، مجازات محاربه بر او اجرا نمی شود، اما اگر حق الناسی بر گردن وی باشد، همچنانپابرجاست و باید به آن رسیدگی شود. در این مقاله از کتاب ها و مقالات حقوقدانان برجسته عالم حقوقبرگرفته شده است.

کلیدواژه ها

محاربه، راهزنی، سلاح کشیدن، محارب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.