دادگاه صلاحیتدار و اصول حاکم بر داوری راجع به دعاوی طلاق و فسخ نکاح

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی علوم اسلامی، پژوهش های دینی و حقوق
  • کد COI اختصاصی: RELIGI09_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 66
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا جوانمرد

استادیار رشته حقوق خصوصی،دانشگاه لرستان

طاهر حامدی مهر

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم اباد

چکیده

خانواده هسته ی اولیه و شالوده جامعه ی بشری است ، به همین جهت حمایت از آن در تامین حقوق افراد آن،از سوی دولت و قانونگذاران از اهمیت ویژه ای بر خوردار است . نهاد داوری جهت حمایت و کمک به حفظبنیان خانواده از دیرباز وجود داشته است و بیشتر برای جلوگیری از طلاق بکار می رفته است.داوری به معنایحکم اختصاصی و کسی است که میان مردم حکم و فصل دعوی میکند. داوری در دعاوی خانوادگی درمورد طلاق و ازدواج است و رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه خانواده می باشد. داوری در عقد و ازدواج،از طریق توافق طرفین در هنگام انعقاد عقد نکاح، قبل از انعقاد عقد نکاح ویا بعد از انعقاد عقد نکاح امکان پذیراست و در طلاق قانون حمایت خانواده بنا بر دستور شرع مقدس اسلام، ارجاع دعوای طلاق به داوری راالزامی دانسته است .این الزام شرعی و قانونی به منظور ایجاد صلح و سازش بین زوجین متنازع و حمایت ازکانون خانواده ای است که در شرف از هم گسیختگی می باشد.

کلیدواژه ها

داوری، ازدواج، طلاق، دعاوی خانوادگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.