اخبار جعلی در رسانه های اجتماعی و تاثیر آن بر ادراک اجتماعی جوانان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی جامعه سالم در عصر دیجیتال: رویکردی تفسیری و انتقادی
  • کد COI اختصاصی: HSDEC01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح الله رحمانی

دانشجوی دکترا، جامعه شناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

محمد سربلند

دانشجوی کارشناسی ارشد، روانشناسی تربیتی، موسه آموزش عالی اندیشه جهرم، جهرم، ایران

چکیده

در عصر دیجیتال، اخبار جعلی به یک نگرانی مهم تبدیل شده است زیرا میتواند درک اجتماعی جوانان را شکل دهد. انتشاراطلاعات نادرست و گمراه کننده از طریق بسترهای مختلف، چالش های روانی و اجتماعی را برای نسل جوان ایجاد می کند.درحالیکه اخبار جعلی میتواند افراد در هر سنی را تحتتاثیر قرار دهد، جوانان به دلیل وابستگی شدید به رسانه هایاجتماعی و پلت فرم های آنلاین جهت دسترسی به اخبار، بیشتر آسیب پذیر هستند. هدف این مقاله، مروری بر چگونگی تاثیراخبار جعلی بر ادراک جوانان و روشنکردن چالشهایی است که آنها در جهت یابی به سمت اطلاعات دیجیتال با آن مواجههستند. این مقاله با روش اسنادی یا کتابخانهای انجام شد و اطلاعات از طریق مراجعه به کتاب ها و مقاله های معتبرجمع آوری، دسته بندی، خلاصه و تحلیل شدند. یافته ها تاکید میکند که جوانان باید در مورد چگونگی تشخیص اخبار جعلیو توسعه مهارتهای تشخیص اخبار واقعی و دروغ آموزش ببینند. مالکان پلتفرم های اجتماعی و سیاستگذاران خصوصی ودولتی همچنین باید ضمن احترام به آزادی بیان و حفظ اصول اخلاقی، اقداماتی را برای جلوگیری از انتشار اخبار جعلی واطمینان از دسترسی جوانان به اطلاعات دقیق انجام دهند.

کلیدواژه ها

اخبار جعلی، رسانه های اجتماعی، شبکه های اجتماعی، جوانان، ادراک اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.