بررسی اهمیت آموزش و پرورش در قوانین داخلی جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی آنالیز داده ها در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: HUMAN07_689
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 318
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خلیلی خلیلوند

کارشناسی ارشد حقوق بین الملل عمومی

چکیده

اساس جامعه و استمرار حیات اجتماعی بر مبنای نظم بنا نهاده شده است، نظم از طریق هنجارهای اجتماعی رسمی و غیررسمی و نهادهای اجتماعی استقرار و استمرار می یابد. مهم ترین عامل ثبات و یکپارچگی و در نهایت نظم و توسعه جامعه نهادها و سازمان های اجتماعی اند که به دو بخش اساسی و غیراساسی تقسیم می شوند، همچنین نهادها از حیث ابعاد به بزرگ، متوسط وکوچک طبقه بندی می شوند. آموزش و پرورش اساسی ترین نهاد اجتماعی از حیث ماموریت که تربیت نیروی انسانی و تبدیل منابع به سرمایه انسانی است و از منظر ابعاد نیز بزرگ ترین نهاد جامعه محسوب می شود به گونه ای که می توان از آن به ابرسازمان تعبیر کرد. وزارت آموزش و پرورش نیز پهن پیکر ترین وزارت دولت از حیث ساختار اداری و تاثیرگذار ترین از جهت توسعه و سلامت جامعه است. وزارت آموزش و پرورش را می توان وزارت تاسیسی (تاسیس کننده بسیاری از فرآیندها و رویه های مطلوب)، تعدیلی (تعدیل کننده بسیاری از کژکارکردی های جامعه)، تکمیلی (تکمیل کننده بسیاری از نواقص) و تعطیلی (توقیف کننده بسیاری از رویه های نادرست) برشمرد. در مقایسه با سایر وزارتخانه ها هیچ وزارتخانه ای به میزانی که وزارت آموزش و پرورش نقش تاسیسی، تکمیلی، تعدیلی و تعطیل کنندگی ایفا می کند؛ نمی تواند نقش آفرینی کند به همین روی، در ادبیات توسعه، مهم ترین نهاد توسعه، آموزش و پرورش، مهم ترین سازمان توسعه، مدرسه، مهم ترین واحد توسعه، کلاس درس و مهم ترین کارگزار توسعه را معلمان قلمداد می کند. بر این اساس حد توسعه و پیشرفت هر جامعه ای را حد نهاد آموزش و پرورش آن معین می سازند.در این تحقیق به بررسی اسناد و مدارک به روش توصیفی در مورد اهمیت آموزش و پرورش در قوانین داخلی جمهوری اسلامی ایران پرداخته شده است .

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی: آموزش و پرورش ،قوانین داخلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.