رابطه ۵ عامل شخصیتی و راهبردهای تنظیم هیجان با بهزیستی ذهنی دانشجویان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی مشهد، دوره: 67، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_MJMS-67-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 19
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه شجاع الدینی

دانشجوی دکتری روان شناسی، گروه روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زرند، ایران.

فرشید خسروپور

استادیار روان شناسی، گروه روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زرند، ایران.

علیرضا منظری توکلی

استادیار علوم تربیتی، گروه علوم تربیتی و روان شناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمان، کرمان، ایران.

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ۵ عامل شخصیتی و راهبردهای تنظیم هیجان با بهزیستی ذهنی دانشجویان صورت پذیرفت. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در سه ماهه پاییز سال ۱۴۰۰ بود. نمونه آماری شامل ۴۰۰ دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان بود که با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه ۵ عامل شخصیت (مک کری و کاستا، ۱۹۸۳) (FPFQ)، پرسشنامه راهبردهای تنظیم هیجان (گرانفسکی، کرایج و اسپینهوون، ۲۰۰۲) (ERSQ)؛ مقیاس بهزیستی ذهنی (SWBS) (باتلر و کرن، ۲۰۱۶) بود. تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل همبستگی پیرسون صورت گرفت. نتایج حاصل از تجریه و تحلیل داده ها نشان داد که روان رنجورخویی، برون گرایی، باز بودن به تجربه، توافق پذیری، باوجدان بودن و راهبردهای تنظیم هیجان مثبت و منفی با بهزیستی ذهنی دانشجویان دارای رابطه معنادار است (۰۱/۰> p). با توجه به رابطه معنادار روان رنجورخویی، برون گرایی، باز بودن به تجربه، توافق پذیری و باوجدان بودن و راهبردهای تنظیم هیجان مثبت و منفی با بهزیستی ذهنی دانشجویان، می بایست در راستای افزایش بهزیستی ذهنی دانشجویان، به ابعاد شخصیتی و همچنین شیوه پردازش هیجانی آنان توجه کافی صورت پذیرد تا بدین ترتیب با برطرف کردن مشکلات شخصیتی و اصلاح راهبردهای تنظیم هیجان، بهزیستی ذهنی آنان را ارتقا داد.

کلیدواژه ها

بهزیستی ذهنی, ۵ عامل شخصیتی, راهبردهای تنظیم شناختی هیجان, دانشجویان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.