تجزیه وتحلیل نقش روانشناسی تربیت در رشد وپیشرفت دانش آموزان در نظام تعلیم وتربیت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تازه های روانشناسی تکاملی و تربیتی
  • کد COI اختصاصی: RTTCH02_1732
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 19
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عالیه شکوهی کندری

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

چکیده

روانشناسی تربیتی به مطالعه روانشناختی یادگیری و آموزش در موقعیت های مختلف می پردازد. این روانشناسی شامل روانشناسی تدریس و مطالعاتی در مورد روانشناسی اجتماعی در مدرسه است. هدف این روانشناسی، تحقیق در مورد نحوه یادگیری دانش آموزان و رشد آن ها است.در نظام آموزش و پرورش، روانشناسان تربیتی با معلمان، دانش آموزان، مدیران و مربیان سر وکار دارند تا در مورد اینکه چگونه می توانند به افراد کمک کنند تا بهتر یاد بگیرند، تحقیق و بررسی نمایند. همچنین ایجاد برنامه هایی برای کمک به دانش آموزانی که مشکل درسی دارند و ابداع روش های جدید یادگیری از وظایف مهم در رشته روانشناسی تربیتی است. کاربرد این رشته از بدو تولد انسان آغاز می گردد، زیرا همواره در هر سنینی انسان نیاز به یادگیری دارد. بطور کلی این رشته در هر جایی که پای آموزش و یادگیری وسط باشد خود را نشان می دهد. روانشناسی تربیتی به سبب کمک به افزایش بهبود ظرفیت یادگیری انسان ها حائز اهمیت است.از آنجایی که همه خانواده ها به داشتن فرزندانی سالم و توانا اهمیت می دهند و همچنین رشد و یادگیری کودکان در فضای مدرسه و جامعه بسیار مهم می باشد نقش روانشناسان تربیتی در آموزش و پرورش و خانواده ها بسیار پر رنگ و مهم است.روانشناس تربیتی با هدف شناسایی نقاط قوت و ضعف کودکان و نوجوانان با آن ها کار می کند و با ارائه راهکار های کلیدی برای غلبه بر چالش ها و بهبود عملکرد بچه ها، به آن ها کمک می کند تا از حداکثر توانمندی های خود شان استفاده نمایند. آموزش هایی که توسط روانشناسان تربیتی به کودکان داده می شود فراتر از درس، کلاس و مدرسه است، زیرا به جنیه های دیگر زندگی روزمره آن ها مانند ایجاد انعطاف پذیری، داشتن اعتماد به نفس، بهره مندی از عزت نفس، مدیریت استرس و ... کمک می کند.

کلیدواژه ها

روانشناسی،تربیتی،دانش آموز،خانواده،معلم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.