بررسی اثرات مولتی آنزیم ترکیبی (آلفاآمیلاز، سلولاز، زایلاناز و بتاگلوکاناز) بر فاکتورهای رشد و هضم ظاهری ماهی کپور معمولی (Cyprinuscarpio)

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: مجله بهره برداری و پرورش آبزیان، دوره: 13، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAPU-13-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 27
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه کارآمد

دانشجوی دکتری

علی شعبانی

هیئت علمی دانشگاه

حامد پاکنژاد

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علی جافر

گروه شیلات؛ مرکز تحقیقات آرتیما ارومیه

چکیده

با توجه به افزایش روز افزون استفاده اقلام گیاهی در جیره آبزیان میزان مواد ضد تغذیه ای جیره آبزیان افزایش یافته است. یکی از راه های کاهش اثرات مواد ضد تغذیه ای پلی ساکارید های غیر نشاسته ای، استفاده از مکمل های آنزیمی در خوراک آبزیان است. در مطالعه حاضر ابتدا حداقل مقدار مورد نیاز آنزیم های آلفاآمیلاز، سلولاز، زایلاناز و بتاگلوکاناز برای آرد گندم و سویا با روش تست قند میلر(Reducingsuger test) به دست آمد. ماهیان کپور با میانگین وزن اولیه ۷۵/۱±۷۷/۱۰ در ۵ تیمار و ۳ تکرار شامل جیره فاقد آنزیم (تیمار شاهد)، جیره حاوی آنزیم که بعد از ساخت بصورت اسپری به غذا اضافه شد (تیمار ۱)، جیره حاوی آنزیم که ۶ ساعت قبل از ساخت به سوبسترای آن اضافه شده(تیمار ۲)،جیره حاوی آنزیم که ۱۲ ساعت قبل از ساخت به سوبسترای آن اضافه شده(تیمار ۳) و جیره حاوی آنزیم که ۲۴ ساعت قبل از ساخت به سوبسترای آن اضافه شده(تیمار ۴)، به مدت ۶۰ روز با جیره های حاوی مولتی آنزیم تغذیه شد. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که میزان وزن کل در تیمار ۳ (۵/۱±۰۹/۲۳) در مقایسه با تیمار شاهد (۴۸/۰±۶۷/۱۷) به طور معنی داری افزایش یافت (P≤۰/۰۵). همچنین بررسی های این آزمایش نشان داد استفاده از آنزیم ها موجب بهبود شاخص های رشد و ضریب تبدیل غذایی ماهی کپور معمولی می گردد(P≤۰/۰۵). در این مطالعه آنزیم ها در تیمار ۳ موجب افزایش هضم ظاهری پروتئین و چربی نسبت به شاهد شدند(P≤۰/۰۵).

کلیدواژه ها

آنزیم, سلولاز, آلفاآمیلاز, کپور معمولی, هضم ظاهری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.