رابطه میزان استفاده از شبکه اجتماعی مجازی و گونه‎های دینداری در بین جوانان شهر یزد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه اسلام و علوم اجتماعی، دوره: 16، شماره: 30
  • کد COI اختصاصی: JR_ISSJ-16-30_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 96
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود حاجی زاده میمندی

دانشیار، جامعه شناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران

اکبر زارع شاه آبادی

دانشیار، جامعه شناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران

فضه ابوالحسنی

دانشجوی دکتری، جامعه شناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران

چکیده

هدف این پژوهش، بررسی رابطه میزان استفاده از شبکه‎‎های اجتماعی مجازی بر گونه‎های دینداری جوانان شهر یزد، بر مبنای نظریه تکثر زیست جهان‎ها و استعاره بازار برگر به کمک پرسش نامه‎ محقق ساخته‎ای است که اعتبار آن از طریق اعتبار محتوا و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ تایید شده است. جامعه آماری ۳۸۴ نفر از جوانان ۱۵ تا ۳۴ ساله شهر یزد است که با نمونه گیری خوشه‎ای چندمرحله ای . داده‎ها با کمک نرم افزار spss و تحلیل عاملی و آزمون‎های t، f، ضریب همبستگی و تحلیل مسیر تحلیل شدند و نتایج پس از شناسایی دو گونه دینداری عامه و بریکولاژ نشان می‎دهد زنان، دینداری عامه و مردان، دینداری بریکولاژ قوی‎تری دارند. همبستگی پایگاه اقتصادی− اجتماعی با دینداری عامه منفی، اما با دینداری بریکولاژ مثبت و معنادار است. همچنین، بین میزان استفاده از شبکه اجتماعی مجازی و گونه‎های دینداری رابطه معنادار وجود دارد. تحلیل رگرسیونی، نشان می دهد متغیرهای مستقل (پایگاه اقتصادی− اجتماعی، میزان استفاده غیرتفریحی از شبکه اجتماعی مجازی و پایگاه اجتماعی اقتصادی) ۹ درصد از تغییرات دینداری عامه و متغیرهای (میزان استفاده از شبکه اجتماعی مجازی، پایگاه اقتصادی−اجتماعی و میزان استفاده تفریحی از شبکه اجتماعی مجازی) ۲۰ درصد از تغییرات دینداری بریکولاژ را تبیین می‎کنند.

کلیدواژه ها

پایگاه اقتصادی− اجتماعی, دینداری بریکولاژ, دینداری عامه, شبکه اجتماعی مجازی, گونه دینداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.