تحلیل علل مانایی انقلاب اسلامی و استحکام نظریه نظام انقلابی در عرصه بینالملل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه اسلام و علوم اجتماعی، دوره: 16، شماره: 30
  • کد COI اختصاصی: JR_ISSJ-16-30_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 41
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد قاسمی

دانشیار، گروه تاریخ انقلاب اسلامی، دانشکده مطالعات بین‎الملل، دانشگاه دانشگاه جامع امام حسین (ع) ، تهران، ایران

بهادر شهریاری

استادیار تاریخ ایران اسلامی، عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام

محمد مبینی

استادیار دانشگاه امام حسین (ع)

چکیده

تحقق ارزشهای دینی در شکلگیری و پیروزی انقلاب اسلامی و ایدهپردازی پیرامون نظام انقلابی (مانایی و ماندگاری انقلاب) همواره از اهداف اصلی و محوری رهبران انقلاب اسلامی بوده است. با توجه به اهمیت و ضرورت موضوع، در این پژوهش هدف و تمرکز اصلی بر شناسایی و تحلیل متغیرهای دخیل و موثر بر علل مانایی انقلاب اسلامی است. پژوهش پیش رو از نوع کاربردی و با روش آمیخته (کیفی−کمی) و با استفاده از نظریه «نظام انقلابی» در پی تبیین و کاربست شاخصهای احصاء شده از نظریه در عملکرد و کارکرد نظام سیاسی ایران پسا انقلاب است. پرسش پژوهش حاضر این است که علل مانایی انقلاب اسلامی و استحکام نظریه نظام انقلابی چیست؟ و نمونهها و مصادیق عینی و انضمامی آن کدام‎اند؟ در این پژوهش مشخص شد عوامل بین‎المللگرایی انقلابی، آرمان داخلی، صدور انقلاب و دولت انقلابی تاثیر بیشتر و برجستهای در مانایی انقلاب اسلامی دارند. ازاین‎رو با کاربست نظری و تبیین عوامل و مولفههای شناسایی شده، مصادیق عینی و انضمامی هریک شناسایی و تبیین شدند. درنتیجه تعامل فزاینده (جبهه مقاومت و اتحاد بین ملل اسلامی و جبهه رهایی‎بخش) و تعامل‎گرایی ضد نظام سلطه (دفاع مردم‎پایه و تاب‎آوری در مقابل نظام سلطه) سبب مانایی انقلاب اسلامی شده است.

کلیدواژه ها

انقلاب اسلامی, رهبران انقلاب, مقاومت, نظام انقلابی, نظام بینالملل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.