تقویت درهم تنیدگی توسط لیزر سه ترازی جفت شده با مخزن خلا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله پژوهش فیزیک ایران، دوره: 23، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PSI-23-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 22
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیشا آلمو

دانشکده فیزیک، دانشگاه ولکایت، ولکایت، اتیوپی

فکادو تولسا

دانشگاه علوم و فناوری آداما، ص.پ. ۰۷، ولکایت، اتیوپی

بیرکه آلمو

دانشگاه علوم و فناوری آداما، ص.پ. ۰۷، ولکایت، اتیوپی

چکیده

در این مقاله ما خواص چلاندگی و درهم تنیدگی نور کاواک تولید شده توسط لیزر سه ترازی را مطالعه کرده ایم. در این سامانه نوری کوانتمی، N اتم سه ترازی موجود در یک کاواک باز، که با یک مخزن خلا دو حالته جفت شده است، با استفاده از بمباران الکترونی با نرخ ثابت به تراز بالایی پمپ می شوند. با استفاده از حل معادلات تحول برای مقادیر انتظاری عملگرهای اتمی و معادلات کوانتمی لانژوین برای عملگرهای حالت کاواک، میانگین، واریانس تعداد فوتون، چلاندگی تربیع، تقویت درهم تنیدگی و همچنین تابع همبستگی مرتبه دوم بهنجار شده را برای نور کاواک محاسبه کرده ایم. علاوه براین، ما نشان داده ایم که حضور فرایند گسیل خودبه خودی منجر به کاهش میانگین و واریانس تعداد فوتون می شود. ما مشاهده کرده ایم که نور کاواک دو حالته در یک حالت چلانده قرار دارد و این چلاندگی در تربیع منفی رخ می دهد. علاوه بر این، ما دریافتیم که اثر نوفه مخزن خلا منجر به افزایش واریانس تعداد فوتون و کاهش چلاندگی تربیع نور کاواک است. با این حال، نوفه مخزن خلا هیچ تاثیری بر میانگین تعداد فوتون ندارد. به علاوه، بیشترین چلاندگی تربیع نور تولید شده توسط لیزری که خیلی پایین تر از حد آستانه در حال کار است، ۵/۳۷ ٪ کمتر از تراز حالت خلا است. علاوه بر این، نتیجه ما نشان می دهد که در گستره ۱ < ra< ۰۱/۰ چلاندگی تربیع برای ۰ γ=  بیشتر از ۴/۰ γ= است و در گستره ۱ < ra< ۳۵/۰ برای ۰ γ=  کوچکتر از ۴/۰ γ= است. ما همچنین خاطرنشان کردیم که چلاندگی و درهم تنیدگی در نور دو حالته ارتباط مستقیمی باهم دارند. در نتیجه، افزایش درجه چلاندگی مستقیما منجر به افزایش میزان درهم تنیدگی می شود و بالعکس. این رفتار نشان می دهد که هر زمان در نور دو حالته چلاندگی وجود داشته باشد، یک درهم تنیدگی در سامانه وجود خواهد داشت.

کلیدواژه ها

معادله اصلی, آمار فوتونی, چلاندگی تربیع, گسیل خودبه خودی, همبستگی های مرتبه دوم, درهم تنیدگی فوتونی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.