Effectiveness of Story-Telling on Affective Perspective Taking and Social Problem Solving among Elementary School Girl Students

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه سلامت و آموزش در اوان کودکی، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JECHE-5-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 24
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام قاسمی

Islamic Azad University of Tehran Science and Research Branch, Tehran, Iran,

زینب اقارب پرست

Non-profit University of Science and Culture

اصغر جعفری

Kashan University, Kashan.

چکیده

مقدمه: داشتن مهارت ­های لازم در برخورد با مشکلات و چالش ­ها از نیازهای ضروری است که باید در سنین کم به کودکان آموزش داده شود. لذا این پژوهش به بررسی آموزش دیدگاه ­گیری عاطفی و حل ­مسئله اجتماعی به روش قصه­ گویی پرداخته است. روش پژوهش: این پژوهش از نوع طرح نیمه آزمایشی با دو گروه آزمایش و کنترل و جامعه آماری کلیه دانش آموزان دختر پایه ششم ابتدایی شهر تهران بودند، که تعداد ۳۰ نفر از مدارس دخترانه ابتدایی شهر تهران با روش نمونه­ گیری در دسترس از منطقه ۵ انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۵ نفر) و کنترل (۱۵ نفر) قرار گرفتند. ابزار سنجش این پژوهش، پرسشنامه ی دیدگاه گیری عاطفی (APT) محمدی و امیری (۱۳۹۵) و پرسشنامه تجدید نظر شده حل مسئله اجتماعی (SPSI-R) دزوریلا و همکاران (۲۰۰۲) بود. گروه آزمایش  طی ۸ جلسه ۵۰ دقیقه ­ای تحت آموزش قصه گویی قرار گرفتند. یافته ها: جهت تجزیه و تحلیل داده­ ها از آزمون تحلیل تحلیل کوواریانس یک و چندمتغیره استفاده شد. نتایج نشان داد، قصه ­گویی بر دیدگاه­ گیری عاطفی و تمامی خرده مقیاس­ های حل مسئله اجتماعی به جز  سبک تکانشی / بی احتیاطی تاثیر معناداری دارد (۰۵/۰ < P). بحث و نتیجه گیری: قصه­ گویی بر ارتقای دیدگاه ­گیری عاطفی و حل مسئله اجتماعی دانش ­آموزان دختر موثر است. لذا اگر آموزش­ این مهارت ­ها در سطح مدارس ابتدایی به شیوه قصه­ گویی انجام شود، علاوه بر بهبود رابطه دانش ­آموزان با یکدیگر منجر به برخورد مناسب­ تر آنان با چالش ­ها و مسائل می­ گردد.

کلیدواژه ها

Storytelling, Empathy, Affective perspective taking, Social problem solving., قصه گویی, همدلی, دیدگاه گیری عاطفی, حل مسئله اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.