بررسی شباهت ها و تفاوت های زبان و ادبیات فارسی و عربی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ماهنامه پایاشهر، دوره: 5، شماره: 58
  • کد COI اختصاصی: JR_PAYA-5-58_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 170
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد عباسی

کارشناسی آموزش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهید رجایی ارومیه

نیما حسن پور شوطی

کارشناسی آموزش راهنمایی و مشاوره دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهید رجایی ارومیه

حمیرا قربانزاده

لیسانس آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان، مرکز خوی

امیرحسین محمدزاده

کارشناسی آموزش زبان و ادبیات عرب دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهید رجایی ارومیه

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی شباهت ها و تفاوت های زبان و ادبیات فارسی و عربی صورت پذیرفت. در این مقاله، شباهت ها و تفاوت های زبان و ادبیات فارسی و عربی مورد بررسی قرار گرفته است. ابتدا به معرفی و تاریخچه این دو زبان و ادبیات پرداخته شده و سپس شباهت های موجود در ساختار، واژگان، نحو، و اصطلاحات این دو زبان مورد بررسی قرار گرفته است. در ادامه، تفاوت های زبانی و ادبی بین فارسی و عربی از جمله تفاوت های در گرامر، تلفظ، و کاربردهای مختلف این دو زبان مورد بررسی قرار گرفته است. این پژوهش به شیوه مروری و با استفاده از داده های کتابخانه ای صورت پذیرفت. نتیجه گیری های به دست آمده از این بررسی بیان شده و اهمیت شناخت شباهت ها و تفاوت های زبان و ادبیات فارسی و عربی برای دانشجویان و پژوهشگران مورد تاکید قرار گرفته است. در نتیجه، می توان گفت که زبان و ادبیات فارسی و عربی هر دو دارای تاریخچه های بسیار قدیمی و مهم در فرهنگ و ادبیات جهان اسلام هستند. این دو زبان با ویژگی ها و ساختارهای خاص خود، تفاوت ها و شباهت های زیادی با یکدیگر دارند. از جمله تفاوت های مهم می توان به ساختار گرامری، الفبا، و واژگان اشاره کرد. با این حال، هر دو زبان و ادبیات آن ها از تنوع و غنای فرهنگی و ادبی بسیار بالایی برخوردارند که نشان از تاثیرگذاری آن ها در جهان اسلام و منطقه خاورمیانه دارد. این مقاله نشان می دهد که شناخت تفاوت ها و شباهت های بین زبان و ادبیات فارسی و عربی، به فهم بهتر این دو زبان و فرهنگ های آن ها کمک می کند

کلیدواژه ها

فارسی، عربی، تفاوت زبان، ادبیات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.